Ελλάδα

Συναυλία για τα Τέμπη: «Ελάτε από όλη την Ελλάδα, αλλά όχι με τρένα»

Ο Παύλος Ασλανίδης, πατέρας θύματος της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών, παρότρυνε τον κόσμο να δώσει το παρών στη συναυλία που θα γίνει στη μνήμη των 57 χαμένων ψυχών, αλλά να μην χρησιμοποιήσει το τρένο για να φτάσει στον προορισμό του.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο πατέρας του Δημήτρη που σκοτώθηκε στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στις 28 Φεβρουαρίου 2023, κάλεσε τον κόσμο να βρεθεί στη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο και έκανε έκκληση, να μην έρθουν με τρένο όσοι ταξιδέψουν: «Έπρεπε να κάνουμε κάτι για τους φοιτητές. Συγγνώμη που δεν το προβλέψαμε, αλλά θέλω να τους συμβουλέψω να μην μετακινηθούν με τρένο, είναι ακόμα δολοφονικά, να μην ανέβει κανένας σε τρένο».

Ερωτηθείς σχετικά με τις αντιδράσεις που έχουν δημιουργηθεί για τη συναυλία ανέφερε ότι «δεν υπήρχε διαχωρισμός. Την επόμενη μέρα πήρα τηλέφωνο τον Νίκο Πλακιά. Όπως είπα και σε εκείνον, δεν μπορεί να γίνει μια τέτοια συναυλία σε ένα τέτοιο χώρο χωρίς να έχει κάποιο εισιτήριο. Δεν είναι αυτό το θέμα. Το θέμα είναι ότι κάποια στιγμή θα έπρεπε να τιμήσουμε τα θύματα των Τεμπών σε ένα χώρο όπως είναι το Καλλιμάρμαρο».

 

«Ενώ έχουμε κοινό στόχο όλοι οι συγγενείς, κάποιες φορές πάμε από διαφορετικούς δρόμους. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Το στάδιο δεν το πήραμε δωρεάν. Για την ενοικίαση του Καλλιμάρμαρου δώσαμε 7.000», συμπλήρωσε ο Παύλος Ασλανίδης.

Σχετικά με την έκταση που έχει δοθεί στο θέμα τόνισε ότι «είναι ντροπή να ρωτούν αυτά που ρωτούν τη Μαρία Καρυστινού. Όταν μπαίνουν στα πάνελ νομικοί που είναι άσχετοι με την υπόθεση και λένε αερολογίες ότι ένας σύλλογος δεν πρέπει να δέχεται χρήματα. Πώς θα λειτουργήσει ένας σύλλογος;».

Εξήγησε στη συνέχεια ότι δεν έγινε συνεννόηση γιατί δεν είναι όλες οι οικογένειες στον σύλλογο. Ερωτηθείς σχετικά απάντησε ότι «τα έξοδα γι’ αυτή τη συναυλία ήταν πάρα πολλά. Είναι μεγάλο το κόστος».

«Έχουμε σημαντικές εξελίξεις, όπως την παρουσία της κυρίας Καρυστινού στις Βρυξέλλες, οι οποίες επισκιάστηκαν από αυτό. Δεν είναι εύκολο να συμβαδίσουμε όλοι οι συγγενείς, αλλά πρέπει να πάμε ενωμένοι στα δικαστήρια», είπε ο Παύλος Ασλανίδης.


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-06 16:18:50

Back to top button