Πολιτική

Συνάντηση του ευρωβουλευτή Φρέντη Μπελέρη με τον υφ. Εσωτερικών Κωνσταντίνο Γκιουλέκα

Συνάντηση εργασίας με τον ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Φρέντη Μπελέρη, είχε στο Διοικητήριο ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας.

Σε δηλώσεις του ο υφυπουργός Εσωτερικών επισήμανε ότι ο κ. Μπελέρης με τη πρόσφατη περιπέτεια με την φυλάκιση του «δίδαξε ότι παρέμεινε ασυμβίβαστος, κρατώντας ψηλά τη σημαία των αξιών και των ιδανικών που πρεσβεύει» και «από τα έδρανα του ευρωκοινοβουλίου ως ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας θα μεταφέρει τη φωνή των Βορειοηπειρωτών».

«Θα πρέπει να μην ξεχνούν όλοι φίλοι, γείτονες, τα όμορα κράτη, η Αλβανία, ότι οι καλές μας σχέσεις με όλους που η Ελλάδα επιθυμεί και το έχει αποδείξει, περνούν μέσα από την ελληνική εθνική μειονότητα της Βορείου Ηπείρου. Και αυτό το οποίο ζητάμε είναι να γίνονται απόλυτα σεβαστά τα ανθρώπινα δικαιώματα των αδερφών μας Βορειοηπειρωτών για να μπορούνε πραγματικά αν θέλουνε οι γείτονές μας να ακολουθήσουν την ευρωπαϊκή πορεία, να βρουν την Ελλάδα αληθινό συμπαραστάτη».

Ερωτηθείς σχετικά με την επίσκεψη του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα στη Θεσσαλονίκη, υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα είναι μια ελεύθερη και δημοκρατική χώρα» και ως ένα από τα παλαιότερα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και πολλών διεθνών οργανισμών «έχει αποδείξει ότι θέλει να βοηθήσει τα όμορα κράτη, υπό την προϋπόθεση όμως ότι και τα κράτη αυτά θα σέβονται και το ευρωπαϊκό κεκτημένο και το κράτος δικαίου και τις σχέσεις καλής γειτονίας, αλλά και τις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν».

Από την πλευρά του, ο κ. Μπελέρης ευχαρίστησε τον κ. Γκιουλέκα για τη στήριξη του στην πρόσφατη περιπέτεια του και πρόσθεσε ότι «από το μετερίζι που με έταξε ο ελληνικός λαός, θα κάνω ότι μπορώ για να υπερασπιστώ τα εθνικά μας δίκαια, να ενώσω και εγώ τη φωνή μου, με τη κυβέρνηση, με τους υπόλοιπους Έλληνες, έτσι ώστε η Ελλάδα να είναι πιο ισχυρή, πιο δυνατή και να έχει τον ρόλο που της αξίζει και της έταξε η ιστορία»

Συνάντηση Μπελέρη με Ράμα

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τη συνάντηση που θα έχει με τον κ. Ράμα σημείωσε θα είναι ένας από τους 10 ευρωβουλευτές που θα συναντηθούν μαζί του στο πλαίσιο της διακοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διασύνδεση Αλβανίας -ΕΕ. «Θεωρώ ότι ο κ. Ράμα θα κάνει τη δουλειά του και εγώ τη δικιά μου», υπογράμισε.

Περαιτέρω, επισήμανε σχετικά με την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας ότι η Ελλάδα πρωταγωνίστησε στην είσοδο της χώρας και ευρύτερα των Δυτικών Βαλκανίων στην Ευρώπη.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση, το σπίτι όλων μας έχει κανόνες. Το κράτος δικαίου γίνεται σεβαστό, το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, επίσης πρέπει να γίνεται σεβαστό, το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού, το δικαίωμα στην περιουσία», ανέφερε.

Στάθηκε στο γεγονός ότι για πρώτη φορά «σε κείμενο της Επιτροπής τώρα ρητά προβλέπεται η επίλυση του περιουσιακού, η ψήφιση των νόμων των εφαρμοστικών για την προστασία της ελληνικής μειονότητας για το δικαίωμα στην παιδεία των μειονοτικών σε όλες τις βαθμίδες», υπογραμμίζοντας ότι το θέμα από διμερές έγινε ευρωπαϊκό.

«Άρα θεωρώ ότι η η Ελλάδα έκανε ότι έπρεπε να κάνει, τώρα απομένει στην Αλβανία και στον κ. Ράμα αν πραγματικά θέλει να μπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ευρώπη έχει κανόνες», κατέληξε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-24 23:40:00

Back to top button