Οικονομία

Συνάντηση της νέας διοίκησης του ΠΣΕ με τον Κωστή Χατζηδάκη

Στα πλαίσια των πρωτοβουλιών της νέας διοίκησης του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων εντάσσονται οι επαφές με τα Υπουργεία, που είναι συνδεδεμένα με το εξαγωγικό εμπόριο. Η πρώτη κομβική συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες, με τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστή Χατζηδάκη και τον Γενικό Γραμματέα του Υπ.Οικ. κ. Γιώργο Χριστόπουλο.

Τον ΠΣΕ εκπροσώπησαν, ο Πρόεδρος κ. Αλκιβιάδης Καλαμπόκης, ο Γεν. Γραμματέας κ. Νικόλαος Μαυρίκος, ο Οικονομικός Επόπτης κ. Μπασσάμ Αζάρ και το Αριστίνδην Μέλος ΠΣΕ κ. Χρήστος Μπακόπουλος.

Κατατέθηκε υπόμνημα με σειρά θεμάτων για το εξαγωγικό εμπόριο και πιο συγκεκριμένα για τις στρατηγικές αντιμετώπισης του ανταγωνισμού, την μείωση της γραφειοκρατίας, την υιοθέτηση φορολογικών κινήτρων, την ενίσχυση της χρηματοδότησης μικρομεσαίων επιχειρήσεων κ.α.

Το κλίμα της συνάντησης ήταν παραγωγικό και ο Υπουργός εξέτασε με προσοχή τα αιτήματα των Ελλήνων εξαγωγέων και διαβεβαίωσε πως θα διερευνήσει όλες τις δυνατότητες ικανοποίησης ιδιαίτερα για τα ώριμα θέματα. Στα πλαίσια που ο δημοσιονομικός χώρος το επιτρέπει θα εξεταστούν και τα ζητήματα οικονομικής φύσης. Οι εξαγωγές αποτελούν προτεραιότητα της κυβέρνησης σε συνδυασμό με τις ανάλογες ενέργειες και δράσεις που απαιτούνται για την μείωση του εμπορικού ελλείμματος. Στην συνέχεια ακολούθησε συνάντηση εργασίας με τον Γενικό Γραμματέα του Υπ.Οικ κατά την οποία αναλύθηκαν λεπτομερώς οι ιδιαιτερότητες αλλά και οι προτεινόμενες λύσεις των αιτημάτων του ΠΣΕ.

Σκοπός της νέας διοίκησης του ΠΣΕ είναι να τροφοδοτήσει όλα τα εμπλεκόμενα Υπουργεία με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες εξαγωγείς και από κοινού να προτείνουμε τις απαραίτητες λύσεις.

Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη, στις 16 Οκτωβρίου 2024 με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κώστα Τσιάρα.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-15 13:39:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button