Ελλάδα

«Συμβόλαια θανάτου για ένα κομμάτι από τον παράδεισο»

«Ο φόβος εξαπλώνεται στο ελληνικό νησί της Μυκόνου. Ο φόβος για τη μαφία, η οποία έχει ανακαλύψει πως αυτό το παραδεισένιο μέρος για διακοπές είναι χρυσωρυχείο και θέλει να το ξεζουμίσει ακόμη και με τη βία – και δεν διστάζει να προβεί μέχρι και σε φόνους». Με αυτόν τον τρόπο προλογίζει η Bild το πρόσφατο άρθρο της για τη μαφία που δραστηριοποιείται στη Μύκονο, σπέρνοντας τον τρόμο στα όμορφα σοκάκια του νησιού.

Το γερμανικό μέσο περιγράφει την πρόσφατη δολοφονία του τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη, στις 2 Ιουλίου 2024, ως το αποκορύφωμα της παραβατικότητας.

«Είχε μία μεγάλη έκταση γης στη Μύκονο δίπλα σε ένα ξενοδοχείο που βρισκόταν υπό κατασκευή. Αυτό όμως δεν άρεσε στην ελληνική μαφία, η οποία ήθελε να βγάλει πολλά χρήματα από το οικόπεδο. Σύμφωνα μάλιστα με την αστυνομία, δινόταν και αμοιβή ύψους 100.000 ευρώ για το κεφάλι του τοπογράφου, ο οποίος θεωρούνταν γνώστης της αγοράς ακινήτων του νησιού», γράφει η εφημερίδα.

Η Bild περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο έδρασε ο δολοφόνος του Παναγιώτη Στάθη. Αναφέρεται στις 15 φορές που πυροβόλησε εν ψυχρώ το θύμα του, αλλά και στη «πρόβα» που είχε κάνει ο εκτελεστής του την προηγούμενη μέρα.

Όπως σημειώνει το γερμανικό ΜΜΕ, λίγες μέρες μετά τη δολοφονία συνελήφθη ένας 44χρονος ύποπτος, ο οποίος φέρεται να έχει διασυνδέσεις με την ελληνική μαφία. Ο 44χρονος έχει πολλές προηγούμενες καταδίκες, μεταξύ των οποίων και για την εμπλοκή του στην απαγωγή του Έλληνα εφοπλιστή, Περικλή Παναγόπουλου, το 2009.

Greek Mafia

Το οργανωμένο έγκλημα στη χώρα, αναφέρει η Bild, «έχει ανακαλύψει εδώ και καιρό πόσο κερδοφόρα είναι τα τουριστικά θέρετρα. Όπως αναφέρει και η βρετανική Daily Mail, προσπαθεί να ελέγξει τις τοπικές αρχές, όπως και τους τοπογράφους και μεσίτες».

Ο Παναγιώτης Στάθης

Το 2023, ένας αρχαιολόγος δέχθηκε επίθεση σε ενέδρα, επισημαίνει η Bild: «Τραμπούκοι του έσπασαν τη μύτη και πολλά πλευρά. Ήταν βάναυσος εκφοβισμός. Ο αξιωματούχος ήταν υπεύθυνος για να δοθούν άδειες στην κατασκευή ακινήτων στη Μύκονο. Η μαφία προωθεί αδίστακτα τα παράνομα κατασκευαστικά της έργα».

«Η ελληνική κυβέρνηση είναι σε επιφυλακή. Η Γενική Εισαγγελία έχει επιλέξει έναν ειδικό ερευνητή, ο οποίος θα ερευνήσει την τοπική αγορά ακινήτων, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. πρόκειται να ορίσει 200 νέους αστυνομικούς στο νησί. Δύο νυχτερινά κλαμπ που θεωρούνται πως συνδέονται με τη μαφία έκλεισαν, η έκδοση οικοδομικών αδειών έχει σταματήσει και τα σχέδια ανάπτυξης του νησιού αναθεωρούνται», συμπληρώνει στον επίλογο η εφημερίδα.


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-15 18:07:00

Back to top button