Ελλάδα

Συλλήψεις σε Ηράκλειο και Χανιά για παράνομη οπλοκατοχή και εκρηκτικές ύλες

Στη σύλληψη ενός 35χρονου άνδρα σε περιοχή του Δήμου Γόρτυνας στην περιφέρεια Ηρακλείου, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών, προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών των αστυνομικών αρχών βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 528 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, 78 γραμμάρια ζελατοδυναμίτιδα σε μασούρι, 60 γραμμάρια αμμωνοδυναμίτιδα, 2 πυροκροτητές, 130 εκατοστά φυτίλι, κυνηγετικό όπλο, μεταλλική φλογοκρύπτη καραμπίνας, 7 κάλυκες, γεμιστήρας πιστολιού και εξαρτήματα.

Η προανάκριση ενεργείται από το Β’ Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου.

Και στα Χανιά

Συνελήφθη Έλληνας για παραβάσεις που αφορούν σε όπλα στα Χανιά. Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν 2 όπλα και φυσίγγια.

Η σύλληψη έγινε σε περιοχή του Δήμου Αποκορώνου από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Χανίων, στο πλαίσιο ειδικού σχεδιασμού που εκπονεί η Διεύθυνση Αστυνομίας Χανίων για την καταπολέμηση της παράνομης οπλοκατοχής και μετά από πληροφορίες που έφτασαν στην υπηρεσία των ΤΑΕ. Ακολούθησε έρευνα στην οικία του συγκεκριμένου προσώπου, κατά την διάρκεια της οποίας βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: «Δύο όπλα, εξήντα ένα φυσίγγια και ασύρματος αυτοκινήτου».

Η προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-10 10:52:00

Back to top button