Ελλάδα

Συλλήψεις και πρόστιμα για εμπρησμούς σε επτά περιοχές

Σε «μπαράζ» συλλήψεων και επιβολή προστίμων προχώρησαν οι Αρχές για εμπρησμούς σε Κοζάνη, Φθιώτιδα, Μαγνησία, Δράμα, Καρδίτσα, Θεσσαλονίκη και Αχαΐα.

Ειδικότερα, την Κυριακή (30/6) συνελήφθησαν τρία άτομα σε Κοζάνη, Λαμία και Βόλο, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. για πυρκαγιές που προκλήθηκαν στις αντίστοιχες περιοχές.

Για τη φωτιά στον Τετράλοφο Κοζάνης επιβλήθηκε πρόστιμο αξίας 1.500€, για την πυρκαγιά στη Λαμία επιβλήθηκε πρόστιμο αξίας 2.255,85€ και για την φωτιά που προκλήθηκε στην περιοχή ΒΙ.ΠΕ. Αλμυρού επιβλήθηκε πρόστιμο αξίας 1.933,59€.

Παράλληλα, πρόστιμο ύψους 1.875€ επεβλήθη στις 30 Ιουνίου 2024 σε άτομο που έκαψε ξερά χόρτα εντός οικοπεδικού χώρου, στον Δήμο Δράμας.

Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 1.125€, την Δευτέρα (1/7) Ιουλίου, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Σοφάδων, σε ημεδαπή, η οποία προέβη σε καύση ξηρών χόρτων εντός οικοπεδικού χώρου στην Τ.Κ. Καππαδοκικού. του Δήμου Σοφάδων, στην Καρδίτσα.

Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 1.687,5€ την Δευτέρα (1/7) Ιουλίου από ανακριτικούς υπαλλήλους της 2ης Ε.Μ.Α.Κ., σε αλλοδαπό, ο οποίος προέβη σε καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών εντός οικοπεδικού χώρου στην περιοχή Άγιοι Ανάργυροι, της Δ.Ε. Επανομής. του Δήμου Θέρμης, στην Θεσσαλονίκη.

Τέλος, επιβλήθηκε πρόστιμο αξίας 2.707,02€ την Δευτέρα (1/7) Ιουλίου, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Αιγίου, σε ημεδαπό, ο οποίος προέβη σε ρίψη βεγγαλικών προκαλώντας πυρκαγιά στην Τ.Κ. Νικολαιίκων Διακοπτού, του Δήμου Αιγιαλείας.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-07-01 21:29:15

Back to top button