Auto

Στρατιωτικό pickup με πλαίσιο Chevrolet Silverado και range extender

Στην παρουσίαση του NextGen στρατιωτικού οχήματος προχώρησε η GM Defense, στη μορφή πρωτότυπου. Το σασί του προέρχεται από το Chevrolet Silverado 2500HD ZR2, διαθέτει δύο ηλεκτρικά μοτέρ, ένα σε κάθε άξονα.

Παρότι η GM δεν ενημέρωσε για την αυτονομία, το μοντέλο δέχεται καύσιμο για τους «αγχώδεις» και συγκεκριμένα πετρέλαιο, αφού διαθέτει σύστημα range extender. Η γεννήτρια σε αυτή την περίπτωση είναι ένας turbo diesel των 2,8 λίτρων της Duramax.



Τα φρένα του πρωτότυπου στρατιωτικού οχήματος προέρχονται από το Hummer EV, ενώ από άλλα μέρη εξοπλισμού, έρχεται με ηλεκτρονικό σύστημα ευστάθειας, σύστημα αντίστασης roll-over, ζώνες τεσσάρων και πέντε σημείων και κάμερα με ορατότητα 360.

Η GM Defense αναφέρει ότι το στρατιωτικό της EREV αποτελεί game-changer στις λύσεις κινητικότητας, ενώ καταναλώνει λιγότερο καύσιμο από ένα συμβατικό pickup, μεταξύ άλλων πλεονεκτημάτων.

Επιπλέον, το στρατιωτικό Silverado μπορεί προαιρετικά να γίνει αλεξίσφαιρο, αλλά το έξτρα βάρος θα επηρέαζε την απόδοση και την αυτονομία, ενώ δεν απουσιάζει και η τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης.



Τέλος, το στρατιωτικό όχημα της GM Defense ζυγίζει 4,5 τόνους. Αναμένεται να διατεθεί σε τρεις διαμορφώσεις καμπίνας με δύο, τέσσερις ή έξι θέσεις.

Στην AUSA 2024, το EREV της GM παρευρέθηκε στο Walter E. Washington Convention Center, καθώς η αμερικανική εταιρεία έχει επενδύσει δισεκατομμύρια δολάρια στην έρευνα και την εξέλιξη τέτοιων οχημάτων, στο πλαίσιο της προσπάθειας ενίσχυσης του αμερικανικού στρατού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-18 23:00:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button