Αθλητικά

Στο τελικό στάδιο καρκίνου ο 6 φορές χρυσός Ολυμπιονίκης, Κρις Χόι – «Έχω δύο με τέσσερα χρόνια ζωής»

Σοκάρει η αποκάλυψη του έξι φορές χρυσού  Ολυμπιονίκη της ποδηλασίας, σερ Κρις Χόι ότι ο καρκίνος από τον οποίο πάσχει είναι σε τελικό στάδιο.

Ο θρύλος της ποδηλασίας ανέφερε ότι οι γιατροί του είπαν ότι έχει «δύο με τέσσερα χρόνια» ζωής εξαιτίας του καρκίνου.

Ο Κρις Χόι είχε κάνει γνωστό από τον περασμένο Φεβρουάριο ότι είχε διαγνωστεί με την ασθένεια και υποβαλλόταν σε χημειοθεραπεία, αλλά επέμεινε ότι η θεραπεία «πηγαίνει πολύ καλά».

Σε δηλώσεις που έκανε στους Sunday Times είπε πως τελικά γνώριζε από τότε ότι η ασθένειά του ήταν ανίατη. Όταν ρώτησε τους γιατρούς πόσος χρόνος του απέμενε, όπως είπε απάντησαν: «Δύο έως τέσσερα χρόνια».

«Όλοι γεννηθήκαμε και όλοι πεθαίνουμε, και αυτό είναι απλώς μέρος της διαδικασίας», ήταν τα λόγια του Κρις Χόι στους Sunday Times.

AP Photo/Matt Rourke

«Υπενθυμίζεις στον εαυτό σου, μήπως είμαι τυχερός που υπάρχει φάρμακο που μπορώ να πάρω για να το αποκρούσω για όσο το δυνατόν περισσότερο. Αλλά το μεγαλύτερο μέρος της μάχης για μένα με τον καρκίνο δεν ήταν σωματικό. Για μένα, ήταν στο μυαλό μου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με όσα είπε ο θρύλος της ποδηλασίας αρχικά είχε αψηφήσει έναν πόνο στον ώμο του, θεωρώντας τον ως τραυματισμό που προκλήθηκε στο γυμναστήριο. Οταν όμως έκανε εξετάσεις ο γιατρός του είπε: «Λυπάμαι πραγματικά. Υπάρχει ένας όγκος στον ώμο σας».

Μια άλλη εξέταση αποκάλυψε καρκίνο στον προστάτη του, ο οποίος έκανε μετάσταση στον ώμο, τη λεκάνη, το ισχίο, τη σπονδυλική στήλη και τα πλευρά του.

«Και κάπως έτσι», πρόσθεσε ο Κρις Χόι: «Έμαθα πώς θα πεθάνω».

Η σύζυγός του διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας

Τα χτυπήματα για την οικογένειά του είναι πολλά, καθώς η σύζυγός του Σάρα διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας.

«Είναι η πιο κοντινή στιγμή που έχω έρθει στο να σκεφτώ, ξέρετε, γιατί εγώ; Απλά, τι; Τι συμβαίνει εδώ; Δεν φαινόταν αληθινό. Ήταν ένα τεράστιο χτύπημα, όταν είσαι ήδη σε αναβρασμό. Νομίζεις ότι τίποτα δεν μπορεί να γίνει χειρότερο. Νιώθεις κυριολεκτικά ότι βρίσκεσαι στον πάτο και ανακαλύπτεις, ωχ όχι, έχεις κι άλλο να πέσεις. Ήταν βάναυσο», εξήγησε.

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sarra Hoy (@sarra.hoy)

Στη συνέντευξή του σχολίασε. «Με το χέρι στην καρδιά, είμαι αρκετά θετικός τις περισσότερες φορές και έχω γνήσια ευτυχία. Αυτό είναι μεγαλύτερο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι μεγαλύτερο από οτιδήποτε άλλο. Αυτό έχει να κάνει με την εκτίμηση της ζωής και την εύρεση της χαράς», είπε ακόμα.

«Δεν λέω απλώς αυτά τα λόγια. Έχω μάθει να ζω τη στιγμή και έχω μέρες γνήσιας χαράς και ευτυχίας. Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση για άρνηση ή αυταπάτη. Έχει να κάνει με την προσπάθεια να αναγνωρίσουμε, τι μπορούμε να ελέγξουμε; Ο φόβος και το άγχος, όλα προέρχονται από την προσπάθεια να προβλέψουμε το μέλλον. Αλλά το μέλλον είναι αυτή η αφηρημένη έννοια στο μυαλό μας. Κανείς μας δεν ξέρει τι πρόκειται να συμβεί. Το μόνο πράγμα που ξέρουμε είναι ότι έχουμε περιορισμένο χρόνο στον πλανήτη», προσέθεσε χαρακτηριστικά.

REUTERS/Henry Nicholls/File Photo

Ο Κρις Χόι θεωρείται θρύλος στην ποδηλασία και όχι άδικα… Κέρδισε το ασημένιο Ολυμπιακό μετάλλιο στο ομαδικό σπριντ στο Σίδνεϊ το 2000 και το πρώτο του χρυσό στη χρονομέτρηση 1χλμ. στην Αθήνα το 2004, πριν από τρία χρυσά στο Πεκίνο το 2008 και άλλα δύο στο Λονδίνο το 2012.

Σταμάτησε την ποδηλασία το 2013, με το ρεκόρ των 17 παγκόσμιων τίτλων του σε τέσσερα αγωνίσματα να τον καθιστά τον πιο επιτυχημένο ποδηλάτη πίστας όλων των εποχών.

«Όσο αφύσικα κι αν νιώθω, αυτή είναι η φύση», πρόσθεσε ο Χόι, πατέρας δύο παιδιών, στη συνέντευξή του στους Sunday Times.

«Πολλοί θάνατοι είναι ξαφνικοί, χωρίς να αφήνουν την ευκαιρία να πούμε αντίο ή να συμφιλιωθούμε με τα πάντα.Αλλά μου δόθηκε αρκετός χρόνος», είπε ακόμα.

To άρθρο Στο τελικό στάδιο καρκίνου ο 6 φορές χρυσός Ολυμπιονίκης, Κρις Χόι – «Έχω δύο με τέσσερα χρόνια ζωής» δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-20 09:04:00

Back to top button