Auto

Στο σφυρί η τελευταία Porsche του Group B!

Το 1984 κατασκευάστηκαν μόνο 21 αυτοκίνητα Porsche Type 954 και είναι αυτό με αριθμό πλαισίου 021, που δημοπρατείται μέσω της Broad Arrow Auctions, στις 12 Οκτωβρίου στο Μίσιγκαν.

Και ο διάβολος και η απόλαυση είναι στις λεπτομέρειες, αυτού του εκπληκτικού συλλεκτικού αυτοκινήτου, που σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, μπορεί να πουληθεί από 2,3 έως 3,1 εκατομμύρια δολάρια!

Όπως συνηθιζόταν εκείνη την εποχή, η Porsche κατασκεύασε μόνο 21 αυτοκίνητα, για να λάβει την έγκριση για τη συμμετοχή της στο Group B.



Νόμιμο στο δρόμο, αλλά τυπικό αγωνιστικό αυτοκίνητο: Οι μηχανικοί περιόρισαν το εσωτερικό στα απολύτως απαραίτητα. Λείπουν το πίσω κάθισμα, το ραδιόφωνο ή οι αποθηκευτικοί χώροι της πόρτας. Στην πρώτη σειρά, το Type 954 έλαβε τα σταθερά καθίσματα Lollipop της 935. Το αυτοκίνητο ράλι έλαβε επίσης σφυρήλατα ζάντες Fuchs, μεγαλύτερα φρένα, αλουμινένιο roll cage και στιβαρή προστασία κάτω από το αμάξωμα που προοριζόταν να αντέχει στις αγωνιστικές απαιτήσεις.

Στην «καρδιά» ο κινητήρας boxer 3,0 λίτρων με 250 ίππους, που είναι επίσης εξοπλισμένος με αγωνιστικό ψεκασμό Kugelfischer. Η μέγιστη ταχύτητα ορίζεται στις 8.000 στροφές. Το κιβώτιο πέντε ταχυτήτων με ψυγείο λαδιού και 40% διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, στέλνει ισχύ, χωρίς σχεδόν καμία καθυστέρηση. Σύμφωνα με τις εργοστασιακές πληροφορίες, η 911 SC RS επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα σε 5,3 δευτερόλεπτα.



Σ εό,τι αφορά στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο, τον Φεβρουάριο του 1984, η Porsche το παρέδωσε στον Tycho Christian Van Dijk, ιδιοκτήτη της ομώνυμης ομάδας van Dijk Racing Team. Αναβάθμισε το αυτοκίνητο με μια λεπτή βαφή εμπνευσμένη από την ολλανδική σημαία, φωτισμό ράλι, μια κεραία, ραδιόφωνα και έναν υπολογιστή ράλι Jaeger.



Ο Van Dijk πούλησε την Porsche με μόλις 4.979 χιλιόμετρα στον σημερινό της ιδιοκτήτη, έναν διάσημο συλλέκτη, ο οποίος την επανέφερε στις εργοστασιακές ρυθμίσεις, πριν της βάλει πωλητήριο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-01 20:30:14

Back to top button