Πολιτική

Στο ραντάρ της ΝΔ οι νέοι φίλοι του ΠΑΣΟΚ που προέρχονται από το «κέντρο»

Το προφίλ των ψηφισάντων στις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο ραντάρ και της Νέας Δημοκρατίας.

Σε ένα τάιμινγκ όπου οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν τη Νέα Δημοκρατία να κινείται κοντά στο 28%, σταθερά δηλαδή στα ποσοστά των ευρωεκλογών, κι ενώ παραμένει ζωηρή η συζήτηση για ανασύνταξη της κεντροαριστεράς, το εκλογικό κοινό που… “πλησίασε” το ΠΑΣΟΚ για να συμμετάσχει στην εκλογή νέας ηγεσίας, είναι αντικείμενο μελέτης από τη “γαλάζια” παράταξη.

Με το βλέμμα στο… κέντρο

Για παράδειγμα, εκτιμάται ότι το 40,64% που έλαβαν μαζί ο Παύλος Γερουλάνος και η Άννα Διαμαντοπούλου είναι ψηφοφόροι του κέντρου, χώρο στον οποίο είχε διεισδύσει δυναμικά η ΝΔ στις εθνικές εκλογές, με… “διαρροές” όμως στις Ευρωεκλογές.

Το να είναι σημαντική η μάζα των κεντρογενών που ψήφισαν τη ΝΔ στις εκλογές του 2023 και την Κυριακή γράφτηκαν ως “φίλοι” του ΠΑΣΟΚ και συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία, είναι μια σοβαρή πιθανότητα…

Τη σχέση της με αυτό το κοινό επιχειρεί να διατηρήσει η “γαλάζια” παράταξη, προτάσσοντας στη στρατηγική της την επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων και τη βελτίωση των εισοδημάτων και των προβλημάτων της καθημερινότητας των πολιτών.

Το σχόλιο του Μαξίμου

“Δεν είναι ζήτημα ανησυχίας, είναι ζήτημα προσδοκίας” ήταν η απάντηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη, όταν ρωτήθηκε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, για τον αν ανησυχεί τη ΝΔ η συμμετοχή πάνω από 300.000 πολιτών στις κάλπες του ΠΑΣΟΚ.

“Αυτό το οποίο περιμένουμε όλοι, η Κυβέρνηση, οι πολίτες, οι πάντες, είναι να αποκτήσει επιτέλους η χώρα μία αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση, κοστολογημένη, για να μπορούν να γίνονται και συγκρίσεις. Την ίδια, ακριβώς, απάντηση είχα δώσει μετά από την ανοιχτή διαδικασία του ΣΥΡΙΖΑ” δήλωσε ο κ. Μαρινάκης, σημειώνοντας ότι στο συγκεκριμένο κόμμα (ΣΥΡΙΖΑ), “δεν εκπληρώθηκαν, τελικά, οι προσδοκίες όσων δικαίως περίμεναν, μια εναλλακτική πρόταση”.

“Μένει να δούμε από την επόμενη Δευτέρα, όπου ξεκινάει ένας νέος κύκλος είτε για τον εν ενεργεία πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ είτε για τον κ. Δούκα, αναλόγως τι θα αποφασίσουν τα μέλη του ΠΑΣΟΚ, αν το ΠΑΣΟΚ θα διατυπώσει μια συγκεκριμένη πρόταση, κοστολογημένη, αποφεύγοντας την λογική του «Όχι σε όλα». Μέχρι τότε, ο λόγος είναι στα μέλη του” πρόσθεσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Ανδρουλάκης ή Δούκας

Το Μέγαρο Μαξίμου αποφεύγει να τοποθετηθεί στο δίλημμα… “Ανδρουλάκης ή Δούκας”.

“Γαλάζια” στελέχη σημειώνουν πάντως με έμφαση ότι έως σήμερα η ηγεσία Ανδρουλάκη, δεν κατάφερε, όπως έλεγαν “να προσελκύσει τους κεντρώους” που στήριξαν τη ΝΔ, ενώ όσον αφορά στον Χάρη Δούκα, τον συνδέουν και με το εκλογικό του κοινό του ΣΥΡΙΖΑ, υπενθυμίζοντας ότι είχε λάβει τη στήριξη της Κουμουνδούρου για να εκλεγεί Δήμαρχος της Αθήνας.

Αρκετά είναι τα “γαλάζια” στελέχη που ανοιχτά εκφράζουν την άποψη ότι… μεγαλύτερη “απειλή” θα ήταν η παρουσία στον δεύτερο και καθοριστικό γύρο των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ, του Παύλου Γερουλάνου ή της Άννας Διαμαντοπούλου.

To άρθρο Στο ραντάρ της ΝΔ οι νέοι φίλοι του ΠΑΣΟΚ που προέρχονται από το «κέντρο» δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-08 07:52:31

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button