Auto

Στο Παρίσι το νέο Volkswagen Tayron, ένα Tiguan XXL [video]

Στο Mondial de l’Auto 2024, στο Παρίσι στις 14-20 Οκτωβρίου, το Wolfsburg  θα αποκαλύψει στο κοινό το νέο Volkswagen Tayron.

Άλλο ένα SUV στη Volkswagen, λοιπόν; Όχι ακριβώς. Το νέο Volkswagen Tayron παίρνει τη θέση του Tiguan Allspace, της μεγάλης έκδοσης του Tiguan. Η φόρμουλα παραμένει η ίδια, αλλά ο Γερμανός κατασκευαστής έχει πλέον βαφτίσει το αυτοκίνητο με συγκεκριμένο όνομα, που αναγράφεται στο πίσω μέρος, το ίδιο που χρησιμοποιεί ήδη σε άλλες αγορές.

Το νέο Volkswagen Tayron έχει μήκος 4,77 μέτρα ή 23 εκατοστά περισσότερα από το Tiguan και γκάμα αποτελούμενη έξι μοτέρ

 

Αν και μοιάζει πολύ με το Tiguan, το Volkswagen Tayron παρουσιάζεται με αναθεωρημένη εμφάνιση και με πολλά αποκλειστικά μέρη, έτσι ώστε να μπορεί να δικαιολογηθεί το αλλαγμένο όνομα. Το εμπρός μέρος είναι εντελώς νέο, για πιο «τετράγωνη» εμφάνιση.

Από το πλάι σημειώνουμε φυσικά την επιμήκυνση, με μεγεθυσμένο το τρίτο πλαϊνό παράθυρο. Μια λωρίδα νίκελ μάλιστα αποτελεί το περίγραμμα της γραμμής της οροφής, ξεκινώντας από την εμπρός κολόνα και καταλήγοντας στην βάση της πίσω κολόνας, όπου και φαρδαίνει χαρακτηριστικά. Η πίσω φωτεινή λωρίδα δε, έχει υποστεί νέα επεξεργασία, αποκτώντας νέα φωτεινή υπογραφή.

Volkswagen Tayron

Το Volkswagen Tayron έχει μήκος 4,77 μέτρα ή 23 εκατοστά περισσότερα από το Tiguan. Το μεταξόνιο από την πλευρά του κερδίζει σχεδόν 11 πόντους, φτάνοντας τα 2,79 m. Αρκετό για να προσφέρει μπόλικο χώρο για τα πόδια στο βασιλικής άνεσης πίσω μέρος, με το συρόμενο κάθισμα και τις ανακλινόμενες πλάτες.

Το ενδιαφέρον του Tayron είναι η προσθήκη μιας τρίτης σειράς καθισμάτων με δύο μεμονωμένα καθίσματα που αναδιπλώνονται για να σχηματίσουν ένα επίπεδο δάπεδο.

Volkswagen Tayron

Να σημειώσουμε ότι την γκάμα των μοτέρ συνθέτουν δύο μονάδες plug-in hybrid (eHybrid), δύο βενζινοκινητήρες τούρμπο (TSI) και δύο ντίζελ (TDI). Όλες οι μονάδες δε, συνδυάζονται με διπλοσύμπλεκτο αυτόματο κιβώτιο DSG. Περιέργως, η διαμόρφωση των επτά θέσεων δεν είναι διαθέσιμη με τα συστήματα κίνησης plug-in hybrid.

Tο plug-in hybrid, που θα διατίθεται σε δύο επίπεδα ισχύος με 204 και 272 ίππους, σημειώνουμε ότι φορά μπαταρία καθαρής χωρητικότητας 19,7 kWh, με την ηλεκτρική αυτονομία του να πρέπει να ξεπερνά τα 100 km. Η μπαταρία μπορεί να επαναφορτιστεί σε AC έως 11 kW και σε DC έως 50 kW.

Volkswagen Tayron

Τα 7θέσια Volkswagen Tayron αναλαμβάνουν να χρυσώσουν το χάπι της eHybrid με το πλεονέκτημα του μεγάλου πορτμπαγκάζ, των 705 lt! Με το πίσω κάθισμα αναδιπλωμένο (και διαιρούμενο 1/3:2/3, μπορείς να ανέβει σε χωρητικότητα έως και 1.915 lt.

Το ταμπλό του νέου Volkswagen Tayron είναι ελαφρώς αλλαγμένο σε σχέση με του Tiguan, με την προσθήκη μιας διακοσμητικής λωρίδας που πλαισιώνει τους πλαϊνούς αεραγωγούς. Στην έκδοση Elegance μάλιστα, είναι ντυμένο με αληθινό ξύλο. Όσον αφορά τις οθόνες, υπάρχουν ψηφιακά όργανα με διαγώνιο 10,25 ιντσών και μεγάλη οθόνη αφής για το infotainment που μπορεί να φτάσει τις 15 ίντσες.

Οι τιμές του νέου Volkswagen Tayron δεν είναι ακόμη γνωστές.

 




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-09 17:31:21

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button