Αθλητικά

Στο Μιλάνο θα χτυπά το Σαββατοκύριακο η «καρδιά» του Hyrox!

Ρεπορτάζ: Μαρία Δεληθανάση

Στις 19 και 20 Οκτωβρίου 2024 θα διεξαχθούν οι παγκόσμιοι αγώνες Hyrox, με αθλητές από όλο τον κόσμο, για ένα Σαββατοκύριακο που υπόσχεται να είναι θεαματικό. Για τη φετινή διοργάνωση επιλέχθηκε το Μιλάνο, και συγκεκριμένα το στάδιο στήθηκε στο συνεδριακό κέντρο Allianz MiCo.

Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν και οι έλληνες αθλητές: Λάζαρος Κουμπούρας, Χρήστος Αγριόδημος, Λευτέρης Καψιώχας, Αλέξανδρος Τσέτσιλας, Παναγιώτης Αβραμίδης, Πέτρος Τσάκουλης, Βασίλης Αραμπατζής, Βαγγέλης Μπαμπαλέτσος, Αλέξανδρος Τατάκος, Θεόδωρος Μανακούσιος.

Οι αγώνες χωρίζονται σε 8 διαφορετικές ασκήσεις-σταθμούς, ανάμεσα στις οποίες οι διαγωνιζόμενοι κάνουν ένα χιλιόμετρο τρεξίματος. Οι ασκήσεις είναι: Ski Erg, σπρώξιμο ελκήθρου και έλξη, burpees, κωπηλασία (σ.σ. έχω κωπηλατικό μηχάνημα), farmers carry, προβολές με βάρος και τέλος, wall balls. Απαιτείται και δύναμη και αντοχή για να καταφέρει να τερματίσει ένας αθλητής έναν τέτοιον αγώνα.

Φωτογραφίες του ..gr από το συνεδριακό κέντρο Allianz MiCo:

Τι είναι το HYROX;

Το Hyrox ένα καινοτόμο προπονητικό σύστημα που αυτή την στιγμή κατακλύζει όλο και μεγαλύτερο φάσμα του fitness, καθώς συνδυάζει εναλλαγές σταθμών αερόβιας προπόνησης με ασκήσεις μυϊκής αντοχής – ενδυνάμωσης και με τον τρόπο αυτό καταφέρνει να προκαλέσει τα μέγιστα αποτελέσματα στη φυσική κατάσταση του αθλητή.

Το πρόγραμμα προπονήσεων τροποποιείται (scaling) και έτσι μπορεί να πραγματοποιηθεί από όλους. Για παράδειγμα ένας αρχάριος μπορεί εύκολα να προπονηθεί μαζί με έναν προχωρημένο ασκούμενο καθώς οι ασκήσεις και η ένταση τους μεταβάλλονται έτσι ώστε να γυμναστούν όλοι αποτελεσματικά και με ασφάλεια.

Η ιστορία του αθλήματος

Το άθλημα γεννήθηκε το 2017 στο Αμβούργο της Γερμανίας και γρήγορα καθιερώθηκε ως το ταχύτερα αναπτυσσόμενο άθλημα γυμναστικής στον πλανήτη ως προπονητικό σύστημα αλλά και ως αγώνες HYROX.

Σήμερα, με  πάνω απο 65 αγώνες σε περισσότερες από 30 χώρες το HYROX έχει πλέον εξελιχθεί για να γίνει τρόπος ζωής για περισσότερους από 500.000 αθλούμενους, λάτρεις των σπορ και αθλητές. από όλον τον κόσμο.

Πάρτε μία γεύση από αγώνες HYROX

 


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-18 21:45:00

Back to top button