Πολιτική

Στον ανακριτή ο Κωνσταντίνος Φλώρος – Αντιμέτωπος με κακούργημα

Την πόρτα των δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων για να απολογηθεί πέρασε το μεσημέρι της Πέμπτης (25/4) ο ανεξάρτητος προερχόμενος από τους Σπαρτιάτες βουλευτής, Κωνσταντίνος Φλώρος μετά τη γροθιά που έριξε στη Βουλή στον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένο.

Ο πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών είναι αντιμέτωπος με κάθειρξη που φτάνει μέχρι τα δέκα έτη.

Κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος για βιαιοπραγία κατά βουλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων του (άρθρο 157ΠΚ) για την επίθεση σε βάρος του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης το μεσημέρι της Τετάρτης (24/4).

Πρωτοφανής η επίθεση

Για την πρωτοφανή βίαιη επίθεση που δέχθηκε από τον προερχόμενο από τους «Σπαρτιάτες» και νυν ανεξάρτητο βουλευτή μέσα στη Βουλή, μίλησε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Βασίλης Γραμμένος.

«Δεν έχω να απαντήσω στις φαντασίες του καθενός. Δεχτήκαμε επίθεση λεκτική από τον Φλώρο και βγήκαμε από την αίθουσα. Δεν πρόλαβα να αντιδράσω, δέχτηκα γροθιά στο πρόσωπο και με έριξε στο πάτωμα», ανέφερε μιλώντας στο Star και τον δημοσιογράφο Βαγγέλη Γκούμα σοκαρισμένος ο Βασίλης Γραμμένος.

Τι προβλέπει ο νόμος

Κατά την πρώτη παράγραφο του άρθρου 157 του Ποινικού Κώδικα προβλέπεται: «Όποιος με βία ή απειλή βίας επιχειρεί να εξαναγκάσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή εκείνον που ασκεί την προεδρική εξουσία, τη Βουλή, την κυβέρνηση ή μέλος τους σε εκτέλεση, παράλειψη ή ανοχή πράξης που ανάγεται στα καθήκοντά τους, καθώς και όποιος βιαιοπραγεί εναντίον τους κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, τιμωρείται με κάθειρξη έως δέκα έτη. Η ίδια ποινή επιβάλλεται αν η πράξη στρέφεται κατά αρχηγού αναγνωρισμένου κατά τον κανονισμό της Βουλής πολιτικού κόμματος».




Δημοσιεύτηκε ! 2024-04-25 12:49:01

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button