Auto

Στη δημοσιότητα οι πρώτες εικόνες του Renault 4 E-Tech Electric

Το Renault 4 του 1961 έφερε επανάσταση στην αγορά του αυτοκινήτου, ενώ στην πορεία έγινε status symbol. Ήταν το πρώτο οικογενειακό αυτοκίνητο της Renault με κινητήρα και κίνηση μπροστά, χωρίς το γνωστό τούνελ  μετάδοσης, γεγονός που είχε σαν αποτέλεσμα ένα εσωτερικό με εντελώς επίπεδο πάτωμα.

Έγινε το κατ’ εξοχήν ευρύχωρο και πολυ-χρηστικό αυτοκίνητο για οδήγηση σε καθημερινές συνθήκες πόλης, αλλά και για σύντομες αποδράσεις. Ήταν ένα αυτοκίνητο ιδανικό για την εποχή του, που όχι μόνο ταίριαξε αλλά και προσαρμόστηκε σε μια διαρκώς εξελισσόμενη κοινωνία. Η επιτυχία του, αδιαπραγμάτευτη, καθώς έγινε το αυτοκίνητο που επέλεξαν οι οδηγοί σε περισσότερες από 100 χώρες, ενώ η παραγωγή του Renault 4 ξεπέρασε συνολικά τα 8 εκατομμύρια αυτοκίνητα.

Το νέο Renault 4 E-Tech Electric δανείζεται πολλά στοιχεία από τον προκάτοχό της, θέλοντας να ακολουθήσει την πολύ επιτυχημένη πορεία του

Έτσι λοιπόν, η σύγχρονη εκδοχή του Renault 4 δανείζεται πολλά στοιχεία από τον προκάτοχό της, θέλοντας να ακολουθήσει την πολύ επιτυχημένη πορεία του. Πάντα σε συνάρτηση με τις ανάγκες και τις τάσεις της εποχής. Αμιγώς ηλεκτρικό και θελκτικό με την πρώτη ματιά.

Το μήκος του φτάνει τα 4,14 m και έρχεται να πλαισιώσει ιδανικά στο segment Β, το μήκους 3,92 m Renault 5 E-Tech. Χρησιμοποιεί την ίδια πλατφόρμα AmpR Small, έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει το πιο ευρύχωρο εσωτερικό στην κατηγορία του, εξασφαλίζoντας παράλληλα μοναδική ευελιξία και άνεση στο δρόμο. Το Renault 4 E-Tech electric θα παράγεται στη Maubeuge της Γαλλίας, και θα φτάσει στις αντιπροσωπείες το 2025.

Renault 4 E-Tech Electric

Μέχρι τότε, η γαλλική φίρμα θέλησε να μοιραστεί με τους φίλους της ορισμένες λεπτομέρειες της εξωτερικής σχεδίασης του νέου μοντέλου, όπως τα πίσω φώτα, το πίσω φινιστρίνι και τις «ρίγες» πάνω από τα μαρσπιέ, που αποτελούν απόδειξη της σχεδιαστικής μαεστρίας και της τεχνογνωσίας της να συνδυάζει φινέτσα και άνεση.

Οι συγκεκριμένες φωτογραφίες δίνουν μία πρόγευση του μοντέλου που αναμένεται να αποκαλυφθεί στις 14 Οκτωβρίου στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού.
 




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-01 12:44:42

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button