Κόσμος

Στην κατηγορία 4 κατατάχθηκε ο κυκλώνας «Milton» – Απειλεί Μεξικό και Φλόριντα

Ο κυκλώνας «Milton» εντάθηκε  γρήγορα στην «εξαιρετικά επικίνδυνη» καταιγίδα κατηγορίας 4 καθώς στο διάβα του «χτυπά» τις ακτές του Κόλπου των ΗΠΑ και απειλεί το Μεξικό και την πολιτεία της Φλόριντα.

Ο «Milton» από σήμερα (06.10.2024) αποτελεί κυκλώνα κατηγορίας 4, σύμφωνα με το Αμερικανικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC), που προειδοποιεί για «επικίνδυνους ανέμους» στη χερσόνησο Γιουκατάν, στο Μεξικό, προτού τα ακραία καιρικά φαινόμενα φθάσουν στη Φλόριντα των ΗΠΑ έως την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου.

Οι κάτοικοι της Φλόριντα κλήθηκαν να προετοιμαστούν για τη μεγαλύτερη προσπάθεια εκκένωσης της πολιτείας εδώ και χρόνια, με τον κυβερνήτη Ρον Ντε Σάντις να προειδοποιεί ότι αυτή η τελευταία καταιγίδα θα μπορούσε να έχει «μεγάλες επιπτώσεις».

Οι προειδοποιήσεις για τον τυφώνα Milton έρχονται μόλις 10 ημέρες μετά τον τυφώνα Helene – την πιο θανατηφόρα καταιγίδα στην ηπειρωτική χώρα από την Katrina το 2005 – που έπληξε τις νοτιοανατολικές ΗΠΑ, σκοτώνοντας τουλάχιστον 225 ανθρώπους. Εκατοντάδες άλλοι εξακολουθούν να αγνοούνται.

Κρεοπώλης συσκευάζει κρέας εν όψει των προετοιμασιών για τον τυφώνα.

Ουρές πολιτών που εγκαταλείπουν τα σπίτια τους.

Πολίτες γεμίζουν και παίρνουν σάκους με άμμο καθώς διανέμονται στους κατοίκους της κομητείας Pinellas πριν από την αναμενόμενη άφιξη της τροπικής καταιγίδας.

Βενζινάδικο «ξέμεινε» από καύσιμα όσο οι κάτοικοι γεμίζουν τα ντεπόζιντα και φεύγουν από την πολιτεία της Φλόριντα.

Μπροστά στην απειλή που αντιπροσωπεύει ο Μίλτον, ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης της Φλόριντας Ρον ΝτεΣάντις επέκτεινε χθες σε διάφορες κοινότητες την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που είχε κηρύξει το Σάββατο: σε κόκκινο συναγερμό βρίσκονται πλέον 51 κομητείες εκ των συνολικά 67.

Ο νέος αυτός κυκλώνας προκαλεί μεγάλη ανησυχία στη Φλόριντα και ευρύτερα στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ, ένα μεγάλο μέρος των οποίων υπέστη σοβαρές ζημιές από το καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα Helen.

Οι ομάδες διάσωσης συνεχίζουν τις επιχειρήσεις για να παράσχουν βοήθεια στα θύματα αυτού του κυκλώνα, του φονικότερου που έπληξε τις ΗΠΑ από την Κατρίνα το 2005.

Η Helen προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 229 ανθρώπων σε έξι πολιτείες στο νοτιοανατολικό τμήμα, από τους οποίους τουλάχιστον 14 στη Φλόριντα και προκάλεσε καταστροφικές πλημμύρες.

To άρθρο Στην κατηγορία 4 κατατάχθηκε ο κυκλώνας «Milton» – Απειλεί Μεξικό και Φλόριντα δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-07 18:37:52

Back to top button