Ελλάδα

Στην Ελλάδα η αρχηγός της αμερικανικής Δίωξης Ναρκωτικών

Με παρουσία σχεδόν σε όλες τις μεγάλες υποθέσεις καρτέλ ναρκωτικών σε όλο το κόσμο, η Αμερικανική δίωξη ναρκωτικών γνωρίζει όσο καμία άλλη αντίστοιχη υπηρεσία τη δράση, τις διαδρομές αλλά κυρίως τα πρόσωπα που αποτελούν αυτή τη στιγμή του πιο επικίνδυνους «Εσκομπάρ» στις συμμορίες των ναρκωτικών.

Η DΕΑ από το 2021 έχει αρχηγό γυναίκα. Η Anne Milgram υπήρξε γενική εισαγγελέας του Νιού Τζέρσει και μια από τις πιο δραστήριους διοικητές της αμερικανικής δίωξης ναρκωτικών.

Αυτές τις μέρες βρίσκεται στην Ελλάδα και συμμετέχει στο συνέδριο για τα ναρκωτικά για το οποίο έχουν έρθει στην Ελλάδα πάνω από 500 διοικητές διώξεων ναρκωτικών από όλο το κόσμο. Στην ομιλία της χθες αναφέρθηκε στο γιατί σήμερα τα όσα γνωρίζουν οι αρχές ασφαλείας για τις επικίνδυνες αυτές ουσίες δεν έχουν καμία σχέση με όσα γνώριζαν στο παρελθόν.

«Είναι σημαντικό, όπως βρισκόμαστε σήμερα εδώ, να καταλάβουμε πως ο κόσμος έχει αλλάξει. Όλοι οι προηγούμενοι ομιλητές έχουν αναφερθεί ήδη σε αυτό. Η διακίνηση ναρκωτικών δεν έχει καμία σχέση με αυτό που ήταν όταν ξεκίνησα την καριέρα μου».

«Αντιμετωπίζουμε απειλές από συνθετικά ναρκωτικά»

«Αντιμετωπίζουμε απειλές από συνθετικά ναρκωτικά και δεν μοιάζει με καμία άλλη απειλή που έχουμε δει. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως ξέρετε, έχουμε χάσει το 2022, 17.941 ζωές Αμερικανών από φεντινόλη και μεθαμφεταμίνη. Και τα δύο είναι συνθετικά ναρκωτικά. Εντοπίζουμε δισεκατομμύρια δολάρια ανά την υφήλιο σε κρυπτονομίσματα. Ακολουθούμε, παρακολουθούμε και χαρτογραφούμε μία παγκόσμια παραγωγική αλυσίδα που εκτείνεται σε όλο τον κόσμο».




Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-25 07:45:04

Back to top button