Ελλάδα

Στην αντεπίθεση ο Ρέμος: Γιατί τέτοια διαπόμπευση; Ψέμα ότι δήλωνα εισόδημα 50.000 ευρώ

Στα χέρια του οικονομικού εισαγγελέα βρίσκεται το πόρισμα Βουρλιώτη (του επικεφαλής ανεξάρτητης Αρχής για το «ξέπλυμα μαύρου χρήματος») περί φοροδιαφυγής ύψους €1,5 εκατ. από τον δημοφιλή τραγουδιστή Αντώνη Ρέμο, δυνάμει του οποίου, δεσμεύθηκαν οι λογαριασμοί του, η κινητή και ακίνητη περιουσία του, και πλέον είναι θέμα χρόνου να κληθεί ο ίδιος ο καλλιτέχνης ώστε να δώσει εξηγήσεις για την υπόθεση που «έσκασε» το απόγευμα της Πέμπτης.

Σε δήλωσή του ο Αντώνης Ρέμος υποστηρίζει πως δεν έχει διαπράξει ποτέ φοροδιαφυγή ούτε τον κάλεσαν ποτέ οι αρμόδιες Αρχες για εξηγήσεις σχετικά με κάτι τέτοιο. Και εκφράζοντας τη λύπη του για τη διαρροή του ονόματός του και της σχετική δικονομικής διαδικασίας στον Τύπο, δηλώνει ότι  αναμένει άμεσα να λάβει κλήση, προκειμένου να πληροφορηθεί τι ακριβώς του αποδίδεται, «ώστε να αποτινάξω οποιαδήποτε μομφή σε βάρος μου», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Αναλυτικά η δήλωσή του όπως δημοσιοποιήθηκε μέσω των δικηγόρων του, Στάθη Μπακάλη και Μιχάλη Δημητρακόπουλου, έχει ως εξής:

«Με λύπη και εύλογη απορία πληροφορήθηκα ότι η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εγκληματικής Περιουσίας δέσμευσε κάθε κινητή και ακίνητη περιουσία μου, επειδή ενδεχομένως έχω διαπράξει το αδίκημα της φοροδιαφυγής. Η λύπη μου είναι απόρροια ότι διαρρέεται παρανόμως στα Μέσα Ενημέρωσης μια απόρρητη δικονομική διαδικασία, και έτσι με εκθέτουν, η δε απορία μου συνίσταται στο ότι ποτέ δεν κλήθηκα από την άνω Αρχή να δώσω εξηγήσεις και να προσκομίσω στοιχεία, που θα αποδείκνυαν ότι δεν έχω διαπράξει ποτέ φοροδιαφυγή. Με προσμονή περιμένω άμεσα να λάβω κλήση για να πληροφορηθώ τι μου αποδίδεται, ώστε να αποτινάξω οποιαδήποτε μομφή σε βάρος μου».

Στο πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες διατυπώνονται σοβαρές υπόνοιες για φοροδιαφυγή ύψους 1,5 εκατ. ευρώ και ξέπλυμα μαύρου χρήματος αντίστοιχου ύψους, από τον λαοφιλή λαϊκό τραγουδιστή και ήδη έγινε δέσμευση της κινητής και ακίνητης της περιουσίας του.

Κατά πληροφορίες, η φοροδιαφυγή από πλευρά του τραγουδιστή δεν έχει εντοπιστεί στο χώρο του θεάματος -στις απολαβές του δηλ. από τις ζωντανές εμφανίσεις του στις πίστες των νυχτερινών μαγαζιών ή και αλλου΄- αλλά σε εταιρεία που διατηρεί.

Επειτα από πολύμηνη έρευνα, η Αρχή Βουρλιώτη προχώρησε σε δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του τραγουδιστή, προσωπικών λογαριασμών, λογαριασμών της επίμαχης εταιρείας, σκαφών αλλά και τραπεζικών θυρίδων -εφόσον βρεθούν-, έως το ποσό των 1,5 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα, ειδική αναφορά γίνεται στο πόρισμα της Αρχής στις χαμηλές -για το προφίλ του συγκεκριμένου καλλιτένχη- φορολογικές δηλώσεις που έχει υποβάλει, καθώς την τελευταία πενταετία ο Αντώνης Ρέμος εμφανίζεται να δηλώνει ετήσιο εισόδημα περί τις 50.000 ευρώ…

«Είναι ψέμα ότι τα τελευταία πέντε χρόνια έχει ατομικό εισόδημα 50.000 ευρώ», αντέδρασε εντόνως σε δηλώσεις του την Παρασκευή στον ΑΝΤ1, ο εκ των συνηγόρων του, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

«Αυτό που ισχύει -διευκρίνισε- είναι ότι σε μια χρονιά στην ατομική του δήλωση υπήρχε εισόδημα 50.000 ευρώ για συγκεκριμένους λόγους, αλλά στις υπόλοιπες που ήταν πολύ περισσότερα τα χρήματα δεν έγινε αναφορά».

Σε κάθε περίπτωση, τόνισε ο κ. Δημητρακόπουλος,  πριν γίνει η δέσμευση ή αφού γίνει, πριν διαπομπεύσουμε τον οποιονδήποτε πολίτη δημόσια, θα πρέπει να τον καλέσει η Αρχή για το «ξεπλύμα μαύρου χρήματος« και να τον ρωτήσει, να του ζητήσει εξηγήσεις.

«Ενα μέτρο τόσο επαχθές δεν πρέπει να παίρνεται. Επίσης, πώς διαρρέεται ένα όνομα τόσο εύκολα; Σας λέω κατηγορηματικά ότι η πληροφορία ότι δήλωνε κάθε χρόνο 50.000 ευρώ δεν είναι ακριβής. Είναι μια διαρροή που έχει σκοπό τη διαπόμπευση του συγκεκριμένου καλλιτέχνη. Η πληροφορία είναι παντελώς ψευδής και συκοφαντική», επέμεινε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος αναφερόμενος στη δέσμευση των λογαριασμών του Αντώνη Ρέμου και τη διαρροή του ονόματός του από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση με το πόρισμα της Ανεξάρτητης Αρχής

«Ο Αντώνης Ρέμος -σημείωσε ο συνήγορός του-  είναι από τους ελάχιστους καλλιτέχνες που έχει ελεγχθεί από τις φορολογικές αρχές επανειλημμένως και είναι συνεπέστατος στις υποχρεώσεις του», γνωστοποιώντας ταυτόχρονα ότι τη Δευτέρα θα μεταβεί με τον έτερο συνήγορο του τραγουδιστή, Σταθη Μπακάλη, στην Εισαγγελία «για να εξεταστεί κατά προτεραιότητα η υπόθεση γιατί αυτά είναι ψεύδη».

Ο  Αντώνης Ρέμος, θέλησε να υπογραμμίσει ο κ. Δημητρακόπουλος, «δεν ζητάει ιδιαίτερη μεταχείριση. Ο,τι ισχύει για όλους τους Έλληνες, θέλει να ισχύσει και για τον ίδιο». Αλλά «ούτε ο καλλιτέχνης, ούτε εγώ γνωρίζουμε σε τι αφορά η υπόθεση. Είναι πραγματικά πολύ στεναχωρημένος γιατί αιφνιδιάστηκε από τη δέσμευση αλλά και για τη διαρροή του ονόματός του. Από την άλλη, είναι σίγουρος για την αθωότητά του», σημείωσε ο γνωστός και από την υπόθεση Καϊλή, δικηγόρος.

«Ο,τι ισχύει για όλους τους Ελληνες, ισχύει και για αυτόν […] δεσμεύθηκαν οι λογαριασμοί του και δεν μπορεί να κάνει ούτε ενα ευρώ ανάληψη. Για τις ανάγκες της οικογένειάς του, των συνεργατών του, πρέπει να δανειστεί», παρατήρησε χαρακτηριστικά σε νέες δηλώσεις του για την υπόθεση στον ΣΚΑΪ, οπότε «αφού προληπτικά κατάσχεις τον λογαριασμό, πρέπει να τον καλέσεις να σου δώσει εξηγήσεις»,

«Φανταστείτε να είναι κλειδωμένος ο λογαριασμός σου και να μην μπορείς να κάνεις τίποτα. Όταν μια Αρχή έχει αυτή την εξουσία, θα πρέπει στοιχειωδώς να ακούσει τις απόψεις αυτού του ανθρώπου που του δεσμεύει όλη την περιουσία. Εάν θες να τον αιφνιδιάσεις με τη δέσμευση των λογαριασμών του, φώναξε τον την επόμενη ημέρα και μετά στείλε τη δικογραφία στον οικονομικό εισαγγελέα.

»Δυστυχώς αυτές οι έρευνες είναι πολύμηνες και ο ιστορικός νομοθέτης έβγαλε διάταξη ότι αν περάσουν 18 μήνες από τη στιγμή που υπάρξει δέσμευση των λογαριασμών, τότε αποδεσμεύονται εκ του νόμου», σημείωσε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος στις δηλώσεις του στον ΑΝΤ1.

Οσο για το ποια θα είναι τα επόμενα νομικά βήματα του κ. Ρέμου, επανέλαβε ότι «η εντολή που έχει δώσει, είναι από Δευτέρα να πάμε να πάρουμε τη δικογραφία και να κάνουμε αίτηση κατά προτεραιότητα να ερευνηθεί η υπόθεση εξονυχιστικά».

«Μέχρι στιγμής έχουμε ενημέρωση ότι έχουν δεσμευτεί όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί. Όταν όμως έχουμε τη δικογραφία», εξήγησε, «θα έχουμε τη δυνατότητα να προσφύγουμε στο δικαστικό συμβούλιο για να ζητήσουμε αποδέσμευση κάποιου εκ των λογαριασμών».

Νωρίτερα, μιλώντας επίσης στον ΑΝΤ1,  ο έτερος εκπρόσωπος του Αντώνη Ρέμου,  Στάθης Μπακάλης, επέμεινε πως «δεν υπάρχει καμία φοροδιαφυγή. Είμαστε σε πρώιμο στάδιο. Έχουμε ένα μέτρο δέσμευσης περιουσίας, αλλά δεν έχουμε κληθεί καν να δούμε το αντικείμενο που ελέγχεται και γιατί πρέπει να δώσει εξηγήσεις».

Οπως είπε ο κ. Μπακάλης, «το ύψος των φορολογικών δηλώσεων είναι μόνο ένας δείκτης της οικονομικής επιφάνειας. Τα συσσωρευμένα κεφάλαια προηγούμενων ετών και ο τρόπος που δημιουργεί περιουσία είναι η μεγάλη εικονα. Η αποσπασματκή φορολογική δήλωση μιας χρονιάς που μπορεί να είναι χαμηλή, μπορεί να έχει συγκεκριμένες αιτίες».

«Η Αρχή έχει κάνει μια έρευνα και έχει καταλήξει σε ένα πόρισμα, υπάρχουν υπόνοιες και αυτές είναι αρκετές για την Αρχή, ώστε να προχωρήσει σε δέσμευση περιουσίας. Ωστόσο, υπάρχει πλήθος περιπτώσεων όπου ακολουθήθηκε η ίδια διαδικασία και όταν παρασχέθηκαν οι δέουσες εξηγήσεις και ήρθη η δέσμευση και καμία άλλη συνέπεια δεν υπήρξε», κατέληξε στην παρέμβαση του ο δικηγόρος, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

. . .




Δημοσιεύτηκε ! 2024-07-05 14:41:30

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button