Οικονομία

«Στα πράσα» εφοριακοί-εκβιαστές στην Κέρκυρα – Χατζηδάκης: Κανένας συμβιβασμός με τη διαφθορά

Νέο μήνυμα μηδενικής ανοχής στη διαφθορά εξέπεμψε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, με αφορμή μία ακόμη υπόθεση εφοριακών-εκβιαστών, αυτή τη φορά στην Κέρκυρα, που ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Η έρευνα και η επιχείρηση του Εσωτερικών Υποθέσεων στο νησί των Φαιάκων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί τέσσερις εφοριακοί –ανάμεσά τους ένας υποδιευθυντής– και ένας λογιστής που είχε ρόλο μεσάζοντα. Και οι πέντε αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του εισαγγελέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, οι εφοριακοί –ένας υποδιευθυντής ΔΟΥ, δύο ελεγκτές και ένας ακόμη υπάλληλος– φέρονται να προσέγγιζαν μέσω του λογιστή φορολογουμένους, οι οποίοι είτε είχαν οφειλές είτε περίμεναν επιστροφή φόρου, ζητώντας διάφορα χρηματικά ποσά για πάσης φύσεως φορολογικές «εξυπηρετήσεις».

«Ελεγαν, αν θες να λάβεις την επιστροφή φόρου νωρίτερα, τότε θα δώσεις τόσα. Ή, αν θες να αποφύγεις τον έλεγχο, τότε θα μας δώσεις τόσα», ανέφεραν χαρακτηριστικά οι εν λόγω πηγές.

Η αντίστροφη μέτρηση για τα μέλη της οργάνωσης των εκβιαστών άρχισε πριν από περίπου τέσσερις μήνες, κατόπιν καταγγελίας που έφθασε στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Η υπόθεση των εφοριακών-εκβιαστών έρχεται λίγους μήνες μετά από εκείνη της Χαλκίδας, για την οποία έχουν ήδη προφυλακιστεί η διευθύντρια της τοπικής ΔΟΥ και μία υπάλληλος.

«Οπως φάνηκε και στη γνωστή, δυσάρεστη υπόθεση της Χαλκίδας πριν από μερικούς μήνες το υπουργείο Οικονομικών δεν πρόκειται να χαριστεί σε οποία φαινόμενα διαφθοράς στις υπηρεσίες που εποπτεύει. Η ΑΑΔΕ αντέδρασε πολύ γρήγορα τότε, αντέδρασε αποφασιστικά και τώρα, στην Κέρκυρα.

»Ας το καταλάβουν όλοι: οι φορολογούμενοι έχουν την απαίτηση από εμάς να είμαστε δίκαιοι και αποτελεσματικοί. Ακόμα όμως περισσότερο δεν ανέχονται φαινόμενα διαφθοράς. Κάνουμε κάθε μέρα ότι μπορούμε για να ανταποκριθούμε σε αυτήν την εύλογη απαίτηση τους. Δεν συμβιβαζόμαστε με τη διαφθορά!», υπογράμμισε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης.

. . .




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-11 11:40:59

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button