Ελλάδα

Σταμάτησε την απεργία πείνας ο κρατούμενος Θ. Πικάσης

Την λήξη της απεργίας πείνας που είχε ξεκινήσει στις 8 Ιουλίου, διεκδικώντας την επιστροφή του στις φυλακές Κορυδαλλού, ώστε να συνεχίσι την φοίτηση του στο πανεπιστήμιο κια να συμμετάσχει στην την εξεταστική του τμήματος ηλεκτρονικών μηχανικών του ΠΑΔΑ και του ΙΕΚ Κορυδαλλού, γνωστοποίησε στις 20 Σεπτεμβρίου ο κρατούμενος Θανάσης Πικάσης.

Η επιστολή του Θ. Πικάση

«Σήμερα, 20/9/2024, αποφάσισα να απεμπλακώ από την απεργία πείνας που ξεκίνησα στις 8/7 με αίτημα την επιστροφή μου στις φυλακές Κορυδαλλού ώστε να μπορώ να συνεχίσω τη φοίτησή μου στο πανεπιστήμιο όπως δικαιούμαι και να συμμετέχω στην εξεταστική του τμήματος ηλεκτρονικών μηχανικών του ΠΑΔΑ και του ΙΕΚ Κορυδαλλού.

Συγκεκριμένα, στις 8/7 επιχειρείται από την υπηρεσία η μεταγωγή μου, την οποία αρνούμαι και ξεκινάω απεργία πείνας. Την Τετάρτη 10/7 το ξημέρωμα εισβάλλουν στο κελί μου μπάτσοι χωρίς προηγούμενη ενημέρωση από τη διευθύντρια ή τον αρχιφύλακα των φυλακών κορυδαλλού. Με πήρανε βίαια και με μετέφεραν στις φυλακές Αγ. Στέφανου Πάτρας σε ένα καθεστώς απαγωγής χωρίς να ενημερώσουν την εκεί υπηρεσία ότι είμαι απεργός πεινας. Εκεί συνεχίζοντας την απεργία πείνας, αφού έχασα αρκετά κιλά και κάποιοι ιατρικοί δεικτες επιδεινώθηκαν πολύ, αποφασίστηκε η μεταγωγή μου στο ειδικό κέντρο υγείας Κορυδαλλού «Αγ. Παύλος» με σκοπό να παρακολουθούμαι ιατρικά καθημερινά, τρεις φορές την ημέρα. Συνεχίζοντας την απεργία πείνας, έφτασα στο σήμερα να είμαι 54,3 kg (ξεκίνησα 72,5kg) , να αντιμετωπίζω γαστρεντερικά προβλήματα ενώ η διανοητική-νευρολογική μου κατάσταση έφτασε σε οριακό σημείο. Αποφάσισα, λοιπόν, φοβούμενος τη μόνιμη νευρολογική βλάβη να λήξω την απεργία πείνας χωρίς να γνωρίζω εάν θα ικανοποιηθεί το αίτημά μου.

Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου ολους τους ανθρώπους που με στήριξαν και έδειξαν την αλληλεγγύη τους. Ευχαριστώ επίσης τους κρατούμενους της ακτίνας Α του Κορυδαλλού καθώς και κρατούμενους από την Α και Β πτέρυγα του Αγ. Στέφανου Πάτρας για την υποστήριξή τους και την αγάπη που μου δείξανε.

ΟΙ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΜΕΤΡΑΝΕ».

Σάκης Πικάσης 20/9/24 Ειδικό Κέντρο Υγείας Κορυδαλλού «Αγ. Παύλος»


Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-24 16:13:58

Back to top button