Πολιτική

Στέφανος Κασσελάκης: Όσο υπάρχει δημοκρατία στον ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνω

«Αν είναι να αποκλείσουν τα στοιχεία που έχουμε παραδώσει, αυτό θα είναι αντικαταστατικό» επανέλαβε ο Στέφανος Κασσελάκης, αναφερόμενος στον αποκλεισμό του από τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ.

Μία ημέρα πριν την καταληκτική ημερομηνία για τις υποψηφιότητες μετά τα εγκαίνια των ολοκαίνουριων γραφείων του στον Ταύρο, ο Στέφανος Κασσελάκης έδωσε συνέντευξη στην ΕΡΤ, το βράδυ της Τετάρτης (23/10/24).

Μάλιστα, αναφερόμενος στον κόσμο που πήγε στα εγκαίνια, ο Στέφανος Κασσελάκης σχολίασε: «Σήμερα είδαμε ένα πρώτο δείγμα. Πώς θα απαγορεύσουν στον νόμιμα εκλεγμένο πρόεδρο του κόμματος να χάσεις στην κάλπη; Αφήστε με να χάσω στην κάλπη» τόνισε.

Μόνο το συνέδριο εγκρίνει ή απορρίπτει υποψηφιότητες

«Όπως απεφάνθη νωρίτερα η Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος, μόνο το συνέδριο εγκρίνει ή απορρίπτει υποψηφιότητες. Και επίσης να θυμίσω κάτι, ότι αυτό το συνέδριο συγκαλείται επειδή έγινε μια άρση εμπιστοσύνης της Κεντρικής Επιτροπής στον Πρόεδρο του κόμματος.

Δεν υπάρχει κανένα κομμάτι στο καταστατικό το οποίο υπονοεί ότι υπάρχει έκπτωση προέδρου από το αξίωμά του.

Το μόνο το οποίο ορίζει το καταστατικό, το οποίο είναι το Σύνταγμα του κόμματος μας, είναι ότι πάμε σε ένα έκτακτο συνέδριο που έχει όλες τις αρμοδιότητες. Μέσα λοιπόν σε αυτό το έκτακτο συνέδριο θα υπάρχει μία απόφαση των συνέδρων εάν εγκρίνουν ή όχι την άρση εμπιστοσύνης της Κεντρικής Επιτροπής».

Αν ακυρωθεί η άρση, θα σημαίνει πως ξαναγίνεται Πρόεδρος, είπε ο κ. Κασσελάκης, τονίζοντας πως είναι μία λανθασμένη φράση. «Διότι καταστατικά υπάρχει πρόεδρος και πολιτικά και διοικητικά και διαχειριστικά. Δεν είναι ακέφαλο το κόμμα».

Αν θα κάνει δικό του κόμμα

Σε ερώτηση για το αν θα κάνει δικό του κόμμα σε περίπτωση που τον αποκλείσουν από υποψήφιο για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, ο ίδιος είπε:

«Η πρόθεση μου είναι να μείνω στο ΣΥΡΙΖΑ, αρκεί η διαδικασία να είναι δημοκρατική. Αλλιώς θα πρέπει να συζητήσουμε για το πώς εκφράζεται η βάση δημοκρατικά. Νοικιάζω γραφεία στον Ταύρο μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου και λένε ότι θέλω να κάνω δικό μου κόμμα. Το κόμμα είναι ο λαός του,  έχουμε κόμμα και ο λαός θα εκφραστεί.

Δεν είμαι εδώ για να κάνω κόμμα. Έχουμε κόμμα. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ καταλήξει να μην κάνει συνέδριο ή κόβει συνέδρους, τότε θα κάνουμε το αυτονόητο» είπε.

«Όσο υπάρχει δημοκρατία στον ΣΥΡΙΖΑ θα είμαι εδώ και θα κάνω τα πάντα για να μη ρευστοποιηθεί το κόμμα» τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης.
«Αν υπάρξει έλλειμμα δημοκρατίας στον ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς θα επηρεάσει την απόφαση πολλών» είπε με νόημα ο Στέφανος Κασσελάκης, σε άλλο σημείο της συνέντευξής του.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε μια διαδικασία αλλαγής. Στις Ευρωεκλογές, που αφήσαμε τα μέλη και τους φίλους να αποφασίσουν τις υποψηφιότητες, ήρθε νέος κόσμος. Ξέρετε τι ωραίο είναι αυτό; Ο κόσμος θέλει ευκαιρία να συμμετέχει» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Σε ερώτηση για το αν ο ίδιος «ταιριάζει» στον ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε:

«Ταιριάζω στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί ο προκάτοχός μου με επέλεξε για το Επικρατείας. Αριστερός είναι αυτός που τσαντίζεται με την αδικία και κάνει κάτι για αυτό. Οι αγώνες του παρελθόντος είναι η σημαία μας. Όλη αυτή την κληρονομιά που έχουμε να την αξιοποιήσουμε για τους αγώνες του μέλλοντος».

Σχολιάζοντας τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε: Το 6,5 γίνεται εύκολα 20% αν γίνουν οι αλλαγές που πρέπει.

«”Αφήστε με να χάσω” θα πω και στο συνέδριο. Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι θα έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα και νίκη από την πρώτη Κυριακή. Προφανώς είμαι αισιόδοξος, το βλέπω στην κοινωνία παντού και στα γκάλοπ και προφανώς είναι ο λόγος που υπάρχουν αυτά περί αποκλεισμού. Να πούμε στα στελέχη αυτών τον οργάνων ότι η επιλογή (προέδρου) θα πρέπει να γίνει από τη βάση».

«Η αλήθεια θα λάμψει στο κόμμα και θα είναι μια λύτρωση για τη βάση και θα ακολουθήσει μεγάλη ανανέωση και θα το επικροτήσει και ο ελληνικός λαός. Η διχόνοια προκλήθηκε στις αρχές Αυγούστου, από το πουθενά. Αν ήθελαν να αμφισβητήσουν την ηγεσία μου, ας το έκαναν στις Ευρωεκλογές. Είναι ξεκάθαρο, υπάρχει σχέδιο. Δεν μου έχει δοθεί μια ανάσα από την πρώτη στιγμή που έγινα πρόεδρος για να μπορέσουμε να φέρουμε τις αλλαγές».

«Να τελειώνουν τα αστεία προς όλους. Είμαι εδώ για να μην είμαι μεταβατικός πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ» είπε αφήνοντας αιχμές.

 

To άρθρο Στέφανος Κασσελάκης: Όσο υπάρχει δημοκρατία στον ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνω δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-23 23:31:00

Back to top button