Πολιτική

Στέφανος Κασσελάκης: Βεβαίως παραμένω πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Έκανα τα πάντα για να εξομαλυνθεί η σχέση με τον Τσίπρα

Ο Στέφανος Κασσελάκης, το βράδυ της Πέμπτης (10/10/24) έδωσε την πρώτη του συνέντευξη, μετά την άρση εμπιστοσύνης από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ…

Λίγο πριν την κρίσιμη Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ που θα γίνει το Σάββατο (12/10/24), ο Στέφανος Κασσελάκης είπε στο «Ενώπιος Ενωπίω» σχολιάζοντας τις εξελίξεις:

«Οι καρέκλα, οι τίτλοι, δεν ήταν τα κίνητρά μου για να πολιτευτώ. Δεν ήταν ο σκοπός μου να κατέβω στην πολιτική για να γίνω πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Προέκυψε από την οδυνηρή ήττα του κόμματος το 2023 και ο μόνος που ανέλαβε την ευθύνη ήταν ο Αλέξης Τσίπρας…

Η βάση του ΣΥΡΙΖΑ με επέλεξε για να τα αλλάξουμε όλα και ο Αλέξης Τσίπρας κράτησε ουδέτερη στάση. Τώρα βρισκόμαστε σε ένα δύσκολο κενό πολιτικής ηγεσίας για το κόμμα. Καταστατικά είναι ξεκάθαρο ότι όταν υπάρχει άρση εμπιστοσύνης, πάμε σε έκτακτο συνέδριο. Βεβαίως παραμένω πρόεδρος διότι δε νοείται ένα κόμμα να μην έχει διαχειριστική και διοικητική ηγεσία».

«Αν είμαι πρώην πρόεδρος, ποιος είναι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα;» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Στην ερώτηση γιατί μάζεψε τα πράγματά του μετά την πρόταση μομφής στο πρόσωπό του:

«Όταν ξύπνησα την επομένη της συνεδρίασης έμαθα ότι είχαν κλειδώσει το γραφείο μου. Και επειδή με κατηγορούσαν ως Τραμπικό, θεώρησα ότι έπρεπε να κάνω τα πάντα για να πέσουν οι τόνοι. Διακριτικά αφαιρεσα, ανακάλεσα το πληρεξούσιο που είχε ο οικονομικός διευθυντής από μένα. Γιατί πλέον τις αποφάσεις δεν τις λάμβανα εγώ» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Θα είμαι υποψήφιος και θα γίνουν εκλογές ό,τι και να γίνει» τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Ακόμα και αν στο συνέδριο ακυρώσουν την άρση εμπιστοσύνης, θα προχωρήσουμε κανονικά στη διαδικασία εκλογής προέδρου. Έπρεπε να είχε γίνει εκλογή Κεντρικής Επιτροπής» συμπλήρωσε ο Στέφανος Κασσελάκης τονίζοντας ότι έκανε τακτικό λάθος που δεν πήγε σε εκλογές τον Φεβρουάριο του 2024.

Για τα εσωκομματικά «πυρά» εναντίον του

«Είμαι ένας αισιόδοξος άνθρωπος. Ποτέ δεν έχω προκαλέσει κανέναν. Δεν προκάλεσα εγώ αυτές τις καταστάσεις. Από τις πρώτες εβδομάδες με κατηγορούσαν για ολιγαρχία, με έχουν πει Πέπε Γκρίλο. Όλο αυτό γίνεται γιατί οι τομές που πρέπει να έρθουν στο κόμμα, προκαλούν αλλαγές σε ανθρώπους που έχουν μάθει να πολιτεύονται με έναν τρόπο μέσα στο κόμμα».

Για τον Αλέξη Τσίπρα

«Αρνούμαι να πιστέψω ότι πρώην πρωθυπουργός ασχολείται με τέτοια ζητήματα. Αν επιθυμεί να επιστρέψει στην πρώτη γραμμή το πιο έντιμο πράγμα θα ήταν να κατέβει ως υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ…

Μετά την αμφισβήτηση στο συνέδριο, έκανα τα πάντα για να εξομαλυνθεί αυτή η σχέση. Μου είχε πει μάλιστα τότε ότι ήταν υπερήφανος για το κόμμα. Μετά προσπάθησα να συνεργαστούμε και δεν υπήρχε ανταπόκριση».

 

 

 

 

To άρθρο Στέφανος Κασσελάκης: Βεβαίως παραμένω πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Έκανα τα πάντα για να εξομαλυνθεί η σχέση με τον Τσίπρα δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-11 00:09:23

Back to top button