Γυναίκα

Στέλιος Μάινας: «Αν κάνεις αυτό το μεγάλο λάθος κάποια στιγμή, είσαι τελειωμένος»

Ο Στέλιος Μάινας έδωσε συνέντευξη και αναφέρθηκε στο επάγγελμα του ηθοποιού και όχι μόνο. Για το Ηρώδειο ανέφερε, πως πρέπει να είναι ανοιχτό για όλους.

Καλεσμένος στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται» ήταν ο Στέλιος Μάινας, ο οποίος αναφέρθηκε στις προκλήσεις του επαγγέλματος του ηθοποιού. «Αν κάνεις το μεγάλο λάθος και πεις ότι έφτασες κάπου, είσαι τελειωμένος. Εμείς οι ηθοποιοί ξεκινάμε πάντα από το μηδέν. Είμαστε ίσως η μοναδική δουλειά που ψάχνουμε εργασία 2-3 φορές τον χρόνο, και οι θεατές μας αξιολογούν κάθε φορά από την αρχή, από το μηδέν» ανέφερε.

Σε άλλο σημείο πήρε θέση στις αντιδράσεις γύρω από το ποιοι καλλιτέχνες έχουν το δικαίωμα να εμφανίζονται στο Ηρώδειο. «Το Ηρώδειο, ναι μεν είναι ένα ρωμαϊκό ωδείο, αλλά αποτελεί έναν λαϊκό χώρο για όλον τον κόσμο. Δεν νομίζω ότι πρέπει να υπάρχουν περιορισμοί».

«Δεν είμαι υπέρ των κλειστών πραγμάτων. Συγκεκριμένα για το Ηρώδειο, πιστεύω ότι πρέπει να είναι ανοιχτό για όλους. Το θεωρώ λάθος να υπάρχουν κριτήρια που διαχωρίζουν τους καλλιτέχνες. Δεν αρκεί μόνο ο χώρος· είναι οι άνθρωποι που δίνουν αξία σε έναν χώρο» είπε κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του.

Ο Στέλιος Μάινας είναι παντρεμένος με την ηθοποιό Κάτια Σπερελάκη με την οποία έχει ένα γιο, τον Ιωσήφ (Σήφη). Έκανε το 2010 την πρώτη του συγγραφική απόπειρα με το βιβλίο «Τα φαινόμενα απατούν», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη.

Ο Στέλιος Μάινας γεννήθηκε στην Ερμούπολη Σύρου την 1 Οκτωβρίου 1957 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων (ξενοδοχειακές σπουδές) και αργότερα τελείωσε τη Δραματική Σχολή Βεάκη το 1984.

 

To άρθρο Στέλιος Μάινας: «Αν κάνεις αυτό το μεγάλο λάθος κάποια στιγμή, είσαι τελειωμένος» δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-27 16:57:00

Back to top button