Auto

Σπάνια Porsche των 2 εκατομμυρίων βρέθηκε παρατημένη στο Ντουμπάι

Ένας Σεΐχης στο Ντουμπάι αποφάσισε ότι του αρέσουν πολύ τα κίτρινα αυτοκίνητα και έβαλε στόχο να αγοράσει ότι ακριβό κίτρινο αυτοκίνητο βρισκόταν στο δρόμο του. Φυσικά, δεν θα τα έκανε κάτι, απλά θα τα έβαλε στο γκαράζ του να τα βλέπει και να τα επιδεικνύει στους πλούσιους φίλους του.

Ένα από αυτά τα κίτρινα αυτοκίνητα που δεν εκτιμήθηκαν από τον Σεΐχη ήταν μια πολύ σπάνια Porsche 911 Type 993 Gemballa Extremo Bi-Turbo. Το αυτοκίνητο βρέθηκε εγκαταλελειμμένο σε ένα ανοιχτό γκαράζ στο Ντουμπάι και καλυμμένο με άμμο από την έρημο της Αραβικής Χερσονήσου.



Η ιστορία της ιδιαίτερης αυτής Porsche ξεκινάει κάπου στις αρχές της δεκαετίας του 1990 όταν με απαίτηση της Fulda – εταιρίας ελαστικών – οι εταιρείες RUF και Gemballa συνεργάστηκαν για να φτιάξουν ένα και μοναδικό μοντέλο. Η Porsche ήταν βασισμένη στην 993 Turbo με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς και η αυθεντική ήταν βαμμένη σε μαύρο χρώμα.



Ο Σεΐχης λοιπόν της ιστορίας μας είδε αυτή την έκδοση της Fulda και την ερωτεύτηκε. Ζήτησε από την εταιρεία να του την πουλήσει, αλλά η Fulda αρνήθηκε. Τι έκανε λοιπόν; Ζήτησε από την RUF και την Gemballa να του φτιάξουν ένα ίδιο αυτοκίνητο, αλλά αυτήν τη φορά σε χρώμα… κίτρινο.



Για το καλό όλων ο Σεΐχης αποφάσισε να βγάλει από τη σκόνη του αυτοκίνητο και να το πουλήσει σε δημοπρασία. Ο νέος αγοραστής αμέσως ξεκίνησε τη διαδικασία ανακατασκευής με τη βοήθεια της RUF.



Το αμάξωμα είναι από ανθρακονήματα και ο κινητήρας πλέον αποδίδει 600 ίππους χάρη στα 2 τούρμπο. Όσο για την τιμή αυτής της εκπληκτικής Porsche, πλησιάζει τα 1,8 εκατομμύρια ευρώ.



ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-14 23:00:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button