Σχέσεις

Σου πέρασε ο έρωτας; Οι ενδείξεις που το επιβεβαιώνουν

Τα σημάδια που σου λένε ότι ο έρωτας έχει τελειώσει κι εσύ δεν θες να το παλέψεις.

Αχ ο έρωτας. Αυτό το συναίσθημα που σε κατακλύζει στην αρχή της σχέσης και μπορεί να διαρκέσει από λίγους μήνες έως και κάποια χρόνια. Όλα τα τραγούδια μιλούν για εκείνον, όλα τα ποιήματα είναι σαν να γράφτηκαν για τη δική σας σχέση.

Μέχρι που έρχεται αυτή η μέρα που απορείς για την επιλογή σου, ο έρωτας έχει κάνει φτερά και δεν μπορείς να καταλάβεις πώς φτάσατε σε αυτό το σημείο. Πριν αποφασίσεις ότι ήρθε η ώρα του χωρισμού, είναι βασικό να θυμάσαι ότι τα ups και downs είναι φυσιολογικά και κάνουν τον κύκλο τους σε κάθε σχέση. Αν όμως είσαι στο μεταίχμιο και αναρωτιέσαι για τα συναισθήματά σου, οι παρακάτω ενδείξεις σου δίνουν την απάντηση.

Ονειρεύεσαι πώς θα ήταν να βγαίνεις με άλλους

Είναι άλλο πράγμα να παρατηρείς τους γοητευτικούς ανθρώπους γύρω σου και άλλο να ψάχνεσαι σε dating apps ή να σκέφτεσαι πώς θα καταφέρεις να βγεις με τον συνάδελφο. Αν είσαι σε μία μη μονογαμική σχέση, όλα καλά. Αν όχι, μήπως τελείωσε ο έρωτας και δεν θέλεις να μείνεις άλλο;

Κανένα ερωτικό ενδιαφέρον

Και πάλι, το σεξ δεν μένει σταθερό σε μία σχέση. Αλλά αν έχεις φτάσει στο σημείο να μην ψήνεσαι καθόλου για οικειότητα και ερωτισμό, είναι μία αρκετά ξεκάθαρη ένδειξη για το πώς νιώθεις. Αν δεν σε ενδιαφέρει καθόλου το να κάνεις κάτι για αυτό, ξέρεις ποια είναι η απάντηση.

Σε ενοχλούν τα πάντα πια

Ξέρεις ότι ο έρωτας έχει τελειώσει όταν όλα αυτά που κάποτε έβρισκες χαριτωμένα, πλέον σε ενοχλούν. Το θέμα είναι όμως να εξελίσσεσαι, να αποδέχεσαι τον σύντροφό σου και να δουλεύετε μαζί για τη βελτίωση της σχέσης. Αν ενοχλείσαι από μικρά και ασήμαντα, μάλλον θέλεις να φύγεις.

Δεν θέλεις να προσπαθήσεις κιόλας

Το κλειδί βρίσκεται εδώ. Όλοι φτάνουμε στο σημείο να βλέπουμε διαφορετικά μία φάση, η σεξουαλική ζωή κάνει κύκλους, οι αντικειμενικές συνθήκες επηρεάζουν και τη σχέση μας και όλα καταλήγουν στο κατά πόσο θέλουμε να μείνουμε σε αυτή και αν θέλουμε να την εξελίξουμε. Αν δεν ενδιαφερόμαστε και ιδιαίτερα, ο έρωτας έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

Έχεις εξελιχθεί αλλά ο σύντροφός σου όχι

Από την άλλη, μία σχέση δεν μπορεί να κρατήσει αν εξελίσσεται ο ένας και ο άλλος μένει πίσω. Η σχέση παύει να είναι ισότιμη και απομακρύνεσαι από τον άλλο χωρίς καν να το καταλάβεις. Αν πλέον έχετε μπει σε άλλο προορισμό, δεν έχει νόημα να το παλεύετε.


Δημοσιεύθηκε
2022-03-15 14:28:57

Back to top button