Οικονομία

Σε watchlist αναβάθμισης το Χρηματιστήριο Αθηνών – «Στόχος» οι ανεπτυγμένες αγορές

«Η επιστροφή του Χρηματιστηρίου Αθηνών στις ανεπτυγμένες αγορές αποτελεί κεντρικό στρατηγικό μας στόχο», σύμφωνα με τον Διευθύνων Σύμβουλο του Ομίλου Γιάννου Κοντόπουλου, μετά την χθεσινή απόφαση του οίκου FTSE Russell να εντάξει το ελληνικό χρηματιστήριο σε watchlist αναβάθμισης στην κατηγορία των ανεπτυγμένων αγορών.

«H εξέλιξη αυτή έρχεται μετά από 8 χρόνια παραμονής μας στην κατηγορία των αναδυόμενων αγορών» επισημαίνει ο Γ. Κοντόπουλος και προσθέτει πως «επιβεβαιώνει την πρόοδο που έχει συντελεστεί στα κρίσιμα μεγέθη τόσο της αγοράς μας, όσο και των ελληνικών εισηγμένων εταιρειών».

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το Χρηματιστήριο Αθηνών λαμβάνει αξιολογήσεις από τρεις οίκους, τον MSCI τον οίκο FTSE και τον οίκο αξιολόγησης S&P.

Ο κάθε ένας θέτει τις δικές του προϋποθέσεις και όρους για ένταξη στις ώριμες αγορές και ο οίκος ΜSCI σε πρόσφατη αξιολόγηση του δεν προχώρησε στην ένταξη της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς σε «watch list για αναβάθμιση».

Εξαιρετική είδηση για την Ελλάδα

«Η αναβάθμιση της κατάταξης του Χρηματιστηρίου Αθηνών με στόχο την επάνοδό του στην κατηγορία των ανεπτυγμένων αγορών από τον οίκο FTSE Russell είναι μια εξαιρετική είδηση για την Ελλάδα», δήλωσε με αφορμή τα νέα αυτά ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης και πρόσθεσε:

«Είναι αποτέλεσμα των θετικών εξελίξεων στην οικονομία, των θετικών προοπτικών που διανοίγονται αλλά και των συγκεκριμένων επιτυχημένων κινήσεων της κυβέρνησης στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων».




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-09 12:25:58

Back to top button