Auto

Σε τι ποντάρει η Opel για το νέο Frontera

Τα εμπορικά δεδομένα στα οποία καλείται να ανταπεξέλθει η καινούργια γενιά του Frontera είναι διαφορετικά από αυτά που ίσχυαν για το μοντέλο στο παρελθόν. Όμως, στην Opel, έχουν ξεκαθαρίσει τον ρόλο που θα έχει το νέο SUV στην αγορά.

Αυτόν ανακοίνωσε ο Φλόριαν Χιούετλ, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας σε μια μικρή συνέντευξή του στην Automotive News Europe. Όπως, είπε «η τιμή πώλησης της βασικής έκδοση του αμιγώς ηλεκτροκίνητου Frontera στη Γερμανία θα είναι μικρότερη από 30.000 ευρώ. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για να κάνουμε την ηλεκτροκίνηση πιο προσιτή.

»Η βασική έκδοσή του θα κοστίζει περίπου 29.000 ευρώ (σημ.; στη γερμανική αγορά) και η αυτονομία του θα είναι 300 χλμ. Από τον επόμενο χρόνο θα προσθέσουμε ακόμα μία εκδοχή του με αυξημένη αυτονομία η οποία θα φτάνει τα 400 χλμ.».



Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης, στη Γερμανία η τιμή πώλησης της έκδοσης του Frontera με τον βενζινοκινητήρα των 1.2 λίτρων και το σύστημα ήπιας υβριδικής διάταξης 48 Volt ξεκινά από τα περίπου 24.000 ευρώ.

Σε ερώτηση του συναδέλφου της Automotive News Europe εάν στην Opel αναμένουν ότι οι πωλήσεις του καινούργιο Frontera θα είναι περισσότερες από αυτές του Mokka, ο Χιούετλ απάντησε: «Αν και δεν αναφέρουμε στοιχεία που να αφορούν στις προβλέψεις πωλήσεων μεταξύ των μοντέλων μας, μπορώ να σας πω ότι κάθε όχημά μας στις μικρότερες κατηγορίες έχει σχεδιαστεί για να αποτελέσει εμπορική επιτυχία.

»Πέρυσι, οι πωλήσεις μας αυξήθηκαν κατά 15% (σημ. σε σχέση με το 2022) και έφτασαν τις 670.000 μονάδες. Είμαστε σίγουροι ότι το νέο Frontera θα συμβάλλει ουσιαστικά στην περαιτέρω αύξηση των συνολικών πωλήσεών μας.

»Οι αντιδράσεις του κόσμου γι’ αυτό είναι πολύ θετικές καθώς υπάρχει συγκεκριμένο αγοραστικό κοινό που θέλει τις δύο επιπλέον θέσεις του Frontera (σημ.: διατίθεται και ως επταθέσιο), ιδίως στις αστικές και περιαστικές μετακινήσεις τους», διευκρίνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Opel.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-05-23 09:45:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button