Ελλάδα

Σε κλίμα εθνικής ομοψυχίας ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στον Πειραιά – Φωτογραφίες από την παρέλαση

Με επισημότητα και σε κλίμα εθνικής υπερηφάνειας πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου 1940, στον Πειραιά.

O Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, στο πλαίσιο του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου, παρευρέθηκε στη δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος.

Στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στον ανδριάντα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στον πεζόδρομο της Δραγάτση και ακολούθως παρακολούθησε την παρέλαση.

Επίσης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, ο Γιάννης Μώραλης είχε παρευρεθεί την 25η Οκτωβρίου στην επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του Γεωργίου Καραϊσκάκη στο Νέο Φάληρο, όπου κατέθεσε στεφάνι.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Mώραλης, μετά το πέρας της παρέλασης σε δήλωσή του, τόνισε:

«Στιγμές εθνικής υπερηφάνειας ζήσαμε για ακόμα μια χρονιά στον Πειραιά, στον εορτασμό της Εθνικής μας Επετείου. Το μήνυμα της 28ης Οκτωβρίου είναι επίκαιρο και διαχρονικό: οι Έλληνες τα καταφέρνουμε πάντα με ενότητα και ομοψυχία, αρκεί να μην θυμόμαστε και να μην επικαλούμαστε αυτές τις έννοιες μόνο στις εθνικές μας επετείους, αλλά να τις πιστεύουμε, να τις κάνουμε πράξη και να αποτελούν οδηγό μας 365 ημέρες τον χρόνο. Ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε τη σημερινή ημέρα είναι να κρατήσουμε ψηλά το εθνικό μας φρόνημα. Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες και σε όλους τους Πειραιώτες».

To άρθρο Σε κλίμα εθνικής ομοψυχίας ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στον Πειραιά – Φωτογραφίες από την παρέλαση δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-28 17:57:00

Back to top button