Κόσμος

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η ρωσική πόλη Τιχορέτσκ μετά την επίθεση της Ουκρανίας με drones σε αποθήκη πυρομαχικών

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ρωσία και συγκεκριμένα στην νοτιοδυτική πόλη Τιχορέτσκ αφού η Ουκρανία επιτέθηκε χθες το βράδυ (20.09.2024) με drones σε αποθήκη πυρομαχικών.

«Κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε στην περιοχή για την οργάνωση της αρωγής προς τον πληθυσμό και την ταχεία διευθέτηση όλων των θεμάτων που συνδέονται με το περιστατικό», δήλωσε ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Κρασνοντάρ για την επίθεση που δέχθηκε η Ρωσία από την Ουκρανία.

Υπενθυμίζεται πως η συγκεκριμένη πόλη είναι μία από τους πολλούς στόχους που έβαλε χθες η Ουκρανία στην συγκεκριμένη περιφέρεια, στέλνοντας drones και προκαλώντας φωτιά και στην πόλη Ίβερ.

Τα πλάνα που δημοσιεύτηκαν στα social media είναι τρομακτικά. Από τις επιθέσεις προκλήθηκαν εκρήξεις, σύννεφα καπνού και φωτιές αναγκάζοντας τουλάχιστον 1.2000 κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Εγκαταλείπουν τα σπίτια τους οι κάτοικοι στην πόλη Τιχορέτσκ 

Ευτυχώς δεν υπάρχουν θύματα.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε πως μόνο χθες το βράδυ κατέρριψε 101 ουκρανικά drones και θέλοντας να «απαντήσει» στις επιθέσεις, έπληξε επίσης ενεργειακές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας με όπλα υψηλής ακρίβειας και drones.

Δείχνει τα «δόντια» της η Ουκρανία

Το Κίεβο ανέλαβε την ευθύνη για τις χθεσινές επιθέσεις στις αποθήκες πυρομαχικών στη Ρωσία, θέλοντας να δείξει την ικανότητά της να πλήττει στόχους μέσα στην ρωσική επικράτεια.

«Η εγκατάσταση του Τιχορέτσκ είναι μία από τις τρεις μεγαλύτερες αποθήκες πυρομαχικών των δυνάμεων κατοχής και ένα από τα κλειδιά της στρατιωτικής επιμελητειακής αλυσίδας της Ρωσίας», διευκρινίζει σε ανακοίνωση το ουκρανικό επιτελείο.

Η Ουκρανία είχε πληροφορίες ότι τρένο που μετέφερε 2.000 τόνους πυρομαχικών, ορισμένα από τα οποία προέρχονταν από την Βόρεια Κορέα, βρισκόταν στις εγκαταστάσεις την ώρα της επίθεσης.

Οι ουκρανικές υπηρεσίες Πληροφοριών SBU έπληξαν την εγκατάσταση στο Τιχορέτσκ σε κοινή επιχείρηση με τον ουκρανικό στρατό, ενώ το SBU είχε την αποκλειστική ευθύνη για την επίθεση στο Οκτιάμπρσκι, διευκρίνισε η πηγή.

Drones της SBU έπληξαν επίσης υποδομή στην αεροπορική βάση της Σαϊκόφκα στην Ρωσία, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ρωσικός πύραυλος έπληξε την νύκτα στην πόλη Κρίφκι Ριη στην κεντρική Ουκρανία σκοτώνοντας ένα 12χρονο αγόρι και δύο ηλικιωμένες γυναίκες, ανακοίνωσε ο τοπικός κυβερνήτης.

Φωτογραφία Reuters – Vyacheslav Madiyevskyy

To άρθρο Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η ρωσική πόλη Τιχορέτσκ μετά την επίθεση της Ουκρανίας με drones σε αποθήκη πυρομαχικών δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .




Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-21 20:45:16

Back to top button