Κόσμος

Σε εξέλιξη επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν: Ισχυρές εκρήξεις στην Τεχεράνη

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν, με τον ισραηλινό στρατό να ανακοινώνει ότι πραγματοποιεί «επιδρομές ακριβείας» σε στρατιωτικούς στόχους.

«Ως αντίδραση στις εδώ και μήνες συνεχείς επιθέσεις από το ιρανικό καθεστώς στο κράτος του Ισραήλ, αυτή την ώρα οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις διεξάγουν επιδρομές ακριείας σε στρατιωτικούς στόχους στο Ιράν», ανακοίνωσε ο IDF.

Η κρατική τηλεόραση του Ιράν μετέδωσε ότι τουλάχιστον «έξι εκρήξεις» ακούστηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου (26/20) κοντά στην πρωτεύουσα Τεχεράνη, χωρίς να υπεισέλθει σε περαιτέρω λεπτομέρειες.

«Έξι ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν σε περιοχές της Τεχεράνης», ανέφερε ο παρουσιαστής της ιρανικής τηλεόρασης.

Τέσσερις εκρήξεις σημειώθηκαν λίγο αργότερα και σύμφωνα με αναφορές ιρανικών μέσων ενημέρωσης, όπως όλα δείχνουν βρίσκεται σε εξέλιξη το δεύτερο κύμα ισραηλινών επιθέσεων εναντίον του Ιράν.

Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim μεταδίδει πως «δεν έχει αναφερθεί πυρκαγιά ή έκρηξη» στο μεγαλύτερο διυλιστήριο της Τεχεράνης.

Το Ισραήλ δεν έχει πλήξει πυρηνικές ή πετρελαϊκές εγκαταστάσεις, παρά μόνο στρατιωτικούς στόχους, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσαν νωρίτερα τα αμερικανικά δίκτυα ABC και NBC.

Λευκός Οίκος: «Άσκηση νόμιμης άμυνας» τα ισραηλινά πλήγματα

Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ ενημερώθηκε από το Ισραήλ για την επίθεση εναντίον του Ιράν λίγο πριν ξεκινήσει η επιχείρηση και δεν είχε την παραμικρή εμπλοκή σε αυτήν.

«Κατανοούμε ότι το Ισραήλ εξαπολύει πλήγματα ακριβείας εναντίον στρατιωτικών στόχων στο Ιράν, ασκώντας το δικαίωμα στη νόμιμη άμυνα και ως απάντηση στην ιρανική πυραυλική επίθεση εναντίον του Ισραήλ την 1η Οκτωβρίου», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Σον Σαβέτ.

Αξιωματούχος του Πενταγώνου, ανακοίνωσε ότι μετά την έναρξη της επίθεσης κατά του Ιράν, ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον ισραηλινό ομόλογό του Γιοάβ Γκάλαντ χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-26 04:31:00

Back to top button