Ελλάδα

Σε αυτή τη γλάστρα άφησε τα χρήματα ο 13χρονος που έπεσε θύμα τηλεφωνικής απάτης στου Ζωγράφου – Τι λέει η μητέρα του στο site σήμερα.gr

Ένας 13χρονος κατάφερε να οδηγήσει στα χέρια των Αρχών, τους αδίστακτους απατεώνες που κατάφεραν να του αποσπάσουν 2.500 χιλιάδες ευρώ και χρυσαφικά, που είχε η οικογένειά του στο σπίτι τους στην περιοχή του Ζωγράφου.

Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Παρασκευή (20.09.2024) στου Ζωγράφου, όταν ο ανήλικος δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από μία άγνωστη, η οποία με λυγμούς του παρουσιάστηκε ως η μητέρα του και του ανέφερε πως είχε παρασύρει ένα κοριτσάκι με το αμάξι της, τραυματίζοντάς το σοβαρά.

Στη συνέχεια, χτύπησε το κινητό του, όπου ένας άνδρας, συστηνόμενος ως αστυνομικός, του ζήτησε να βρει όσα χρήματα μπορεί, ώστε να μην μπει η μητέρα του στη φυλακή.

«Μέχρι και σκάλα έβαλε για να βρει λεφτά να τους δώσει»

«Το παιδί νόμιζε ότι ήμουν εγώ. Μου είπε ”άκουσα τη φωνή σου. Ήμουν σίγουρος”, μου λέει, ”ξέρω τη φωνή σου στο τηλέφωνο”. Μετά άρχισε να τον καθοδηγεί ένας κύριος που έκανε τον αστυνομικό και του είπε ”μην ανησυχείς, θα πάνε όλα καλά με τη μαμά, προσπάθησε να βρεις χρήματα. Είσαι υπεύθυνος για να την σώσεις εσύ, θα τα καταφέρεις” και κάτι τέτοια», λέει στο site σήμερα.gr η μητέρα του.

«Άρχισε το παιδί να ψάχνει, με την καθοδήγησή του, αφού του ζήτησε και το κινητό του τηλέφωνο και τον είχε πάρει και στο κινητό, άρα δεν υπήρχε κανείς να επικοινωνήσει με το παιδί, ήταν και τα δύο τηλέφωνα κατειλημμένα. Μέχρι και σκάλα έβαλε να πάει στο πατάρι, ντουλάπες συρτάρια, τα πάντα. Βρήκα ένα σπίτι βομβαρδισμένο. Ό,τι υπήρχε μέσα στο σπίτι το έδωσε μέσα σε μία σακούλα. Είχα χρήματα, κάποιες οικονομίες και τα χρυσαφικά μας που ήταν από τη βάφτιση του μικρού. Του είπαν ”όταν σου πούμε θα την πετάξεις τη σακούλα από το μπαλκόνι”. Μόλις την πέταξε ο μικρός του λένε ”μπες μέσα να πάρεις το σταθερό”, με αποτέλεσμα ο μικρός να μη δει τίποτα», αναφέρει.

Λίγη ώρα αργότερα η μητέρα του παιδιού έφτασε στο σπίτι, με τον 13χρονο να της εξηγεί τι είχε συμβεί. «Εγώ αρχικά γέλασα, πριν μπω μέσα στο σπίτι, γιατί λέω ”μου κάνεις πλάκα αγάπη μου” και το παιδί με ρωτούσε σοβαρά: ”είσαι καλά μαμά;”, νόμιζε ότι με έσωσε!», περιγράφει.

Το εξοργιστικό είναι ότι οι θρασύτατοι απατεώνες κάλεσαν ξανά τον 13χρονο, ζητώντας και άλλα χρήματα. Τότε, ο ανήλικος με τη βοήθεια της μητέρας του ξεκίνησαν να τους παγιδεύουν για να τους οδηγήσουν ενώπιον της Αστυνομίας.

«Ειδοποίησα την Αστυνομία και ο γιος μου τους καθυστερούσε, τους έλεγε «ψάχνω να βρω». Τους έλεγε ”θέλω να μιλήσω με τη μαμά μου, να δω πως είναι και τι κάνει” και εκείνος του έλεγε ”θέλω να είσαι ψύχραιμος τώρα στο δρόμο και δεν είναι ώρα να μιλάμε για αυτά και η μαμά σου είναι μέσα και την ανακρίνουν και ηρέμησε κι εσύ θα την σώσεις και είσαι ήρωας”. Με ήρεμη φωνή, εγώ τον άκουγα αυτόν», περιγράφει η μητέρα του ανήλικου.

Οι απατεώνες είπαν στον 13χρονο να πάρει ταξί και να αφήσει τα χρήματα σε σημείο που του υπέδειξαν, κοντά στην πλατεία Ομονοίας. Εκεί μετέβη υπό την επιτήρηση των γονιών του και της Αστυνομίας.

 «Τσίμπησαν» στο δόλωμα

«Αφού ήρθε και ο πατέρας του μικρού και συνεννοηθήκαμε και με την ομάδα ΔΙ.ΑΣ και με την ασφάλεια κι έχω καλέσει κι εγώ έναν οικογενειακό φίλο που είναι αστυνομικός κι είχε πάει ήδη εκεί και μας περίμεε, κατέβηκε το παιδί πιο πριν, για να μη δει ότι είναι μαζί μας, εγώ πιο πίσω με τα πόδια, του μιλούσε στο τηλέφωνο, του έδωσε οδηγίες που να πάει, τι να κάνει, που να αφήσει την τσάντα και το ρωτούσε τι φοράει. Άρα υπήρχε και κάποιος άλλος εκεί που τον παρακολουθούσε, γιατί κάποια στιγμή ο μικρός πήγαινε προς τα κάτω και του λέει ”όχι προς τα εκεί, πήγαινε προς τα πάνω”. Άφησε την τσάντα, ο οικογενειακός μας φίλος, που ήταν με πολιτικά, είχε σταθεί εκεί στο σημείο και παρακολουθούσε, είδαν αυτή την κυρία να πηγαίνει να παίρνει την τσάντα, την ακολούθησε να δει μήπως θα πάει κάπου, θα μπει πουθενά και όταν κατάλαβαν ότι πήγε να πάρει ταξί τη συνέλαβαν».

Η 67χρονη, υπήκοος Βουλγαρίας, προσήχθη στο Τμήμα Ασφαλείας Ζωγράφου, ενώ οι Αρχές αναζητούν το συνεργό της.

 

To άρθρο Σε αυτή τη γλάστρα άφησε τα χρήματα ο 13χρονος που έπεσε θύμα τηλεφωνικής απάτης στου Ζωγράφου – Τι λέει η μητέρα του στο site σήμερα.gr δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-23 14:54:42

Back to top button