Κόσμος

«Σερ Τζάμπας» το νέο ψευδώνυμο του Κιρ Στάρμερ για τις δωρεές άνω των 100.000 στερλίνων που δέχθηκε

Πανάκριβα εισιτήρια για αγώνες ποδοσφαίρου της Άρσεναλ και για συναυλίες της Τέιλορ Σουίφτ, δέχθηκε ως δώρα ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Κιρ Στάρμερ όπου βρέθηκε στο στόχαστρο του Τύπου για τις δωρεές άνω των 100.000 στερλίνων που δέχθηκε από το 2019.

Ο Κιρ Στάρμερ ή αλλιώς «Σερ Τζάμπας» όπως ξεκίνησε να τον αποκαλεί η Daily Mail, μετά τις αποκαλύψεις, έχει γίνει πρωτοσέλιδο, με τους πολίτες να τον κατηγορούν πως έκοψε το επίδομα θέρμανσης σε συνταξιούχους ενώ αυτός απολαμβάνει δωρεές για την καλοπέρασή του.

Πέρα από τα εισιτήρια για τους αγώνες ποδοσφαίρου (40.000 στερλίνες) και τις συναυλίες (4.000 στερλίνες), ο πρωθυπουργός δέχθηκε δωρεές για ρούχα εργασίας (16.200 στερλίνες), διαμονή και πολλά ζευγάρια γυαλιά.

Δώρα έλαβε και η σύζυγός του Βικτορία η οποία γέμισε την γκαρνταρόμπα της με ρούχα διάσημων δημιουργών αξίας 5.000 στερλίνων.

Όλα αυτά τα δώρα που δέχθηκε ο πρωθυπουργός και η σύζυγός του, έκαναν τις συγκεκριμένες δωρεές ως τις μεγαλύτερες που έχει λάβει κάποιο μέλος του κοινοβουλίου.

Στην αμέσως επόμενη θέση έρχεται ένα άλλο στέλεχος των Εργατικών, η Λούσι Πάουελ, με δώρα αξίας 40.289 στερλινών.

Οι περισσότερες από τις δωρεές είναι νόμιμες και εγγεγραμμένες στα μητρώα του κοινοβουλίου εκτός αυτής της συζύγου του.

Τα περισσότερα δώρα που δέχθηκε ο Κιρ Στάρμερ δόθηκαν όσο αυτός ήταν απλά αρχηγός των Εργατικών και της αντιπολίτευσης, αν και οι δωρεές συνεχίστηκαν και μετά την άφιξή του στην Ντάουνινγκ Στριτ στις αρχές του Ιουλίου, όταν το κόμμα του νίκησε τους Δημοκρατικούς στις βουλευτικές εκλογές.

Ο κύριος δωρητής είναι ο Ουαχίντ Αλί, ένας πολυεκατομμυριούχος, μέλος της Βουλής των Λόρδων.

Ο Συντηρητικός Τύπος «άρπαξε» την ευκαιρία που του δόθηκε και άσκησε κριτική στον Βρετανό πρωθυπουργό.

Η Daily Mail πέρα από το ψευδώνυμο «Σερ Τζάμπας», του «κόλλησε» το ψευδώνυμο και «Σοσιαλιστής της Σαμπάνιας».

Ο Στάρμερ όσο ήταν στην αντιπολίτευση, κατηγορούσε συχνά τον προκάτοχό του και πλούσιο Ρίσι Σούνακ σχολιάζοντας την «αποσύνδεσή» του από τους απλούς πολίτες.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός τη Δευτέρα (16.09.2024) υποστήριξε πως τα εισιτήρια για τους αγώνες της Άρσεναλ αφορούσαν θέσεις σε θεωρεία των επισήμων επειδή εκείνος δεν μπορούσε να κάτσει σε απλές θέσεις για λόγους ασφαλείας.

 

To άρθρο «Σερ Τζάμπας» το νέο ψευδώνυμο του Κιρ Στάρμερ για τις δωρεές άνω των 100.000 στερλίνων που δέχθηκε δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-19 18:36:14

Back to top button