Σχέσεις

Σεξ στην εγκυμοσύνη: Τα 4 βασικά tips που πρέπει να ξέρεις (για να μην αγχώνεσαι)

Τι πρέπει να θυμάσαι για το σεξ, ακόμα και σε προχωρημένη εγκυμοσύνη

Κάθε τρίμηνο της εγκυμοσύνης έχει τους δικούς της κανόνες και αυτά που πρέπει να προσέχεις, αλλά και κάθε γυναίκα βιώνει με διαφορετικό τρόπο αυτή την περίοδο. Κάποιες είναι χαλαρές και συνεχίζουν να κάνουν ό,τι και πριν ενώ άλλες είναι πιο αγχωμένες και προτιμούν να απέχουν από το σεξ ή άλλες δραστηριότητες.

Οι ειδικοί λοιπόν μάς ενημερώνουν για το πώς μπορείς να κάνεις αξέχαστο σεξ μέχρι το τέλος της εγκυμοσύνης, χωρίς άγχος, ειδικά αν οι ορμόνες σου κάνουν πάρτι και σου ανοίγουν την όρεξη. Θα απέχεις από το σεξ σε περίπτωση που το συστήσει ο γιατρός σου.

Το στοματικό σεξ γίνεται καλύτερο

Οι ορμόνες κάνουν τις νευρικές απολήξεις ακόμα πιο ευαίσθητες, όπως συμβαίνει με το στήθος και λοιπές ερωτογενείς ζώνες. Αυτό σημαίνει ότι η κλειτορίδα διαστέλλεται ενώ υπάρχει και περισσότερη κολπική λίπανση.

Προσαρμογή σε νέες στάσεις

Τώρα θα βάλεις σε προτεραιότητά την άνεσή σου, με στάσεις όπως το spooning ή ο λωτός. Μπορείς να βάλεις όσα μαξιλάρια θες κάτω από τη λεκάνη ή στο πλάι ή να πάρεις τον έλεγχο με εσένα από πάνω.

Χρειάζεται περισσότερη φροντίδα

Δεν εννοούμε μόνο σεξουαλική. Τώρα είναι ακόμα πιο απαραίτητο να ασχοληθείτε με το πώς θα έρθετε πιο κοντά σωματικά, με χάδια, αγκαλιές, μασάζ και οτιδήποτε θα σε κάνει να νιώσεις πιο άνετα, σωματικά και ψυχολογικά.

Μην πιέζεις τον εαυτό σου

Όπως είπαμε, κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, επομένως δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι που δεν θες. Επικοινώνησε με τον σύντροφό σου και κάνε αυτό που σου λέει το σώμα σου.


Δημοσιεύθηκε
2023-09-18 21:00:00

Back to top button