Πολιτική

Σαλμάς: «Δεν θέλω να είμαι υπουργός στην κυβέρνηση Μητσοτάκη»

Είναι κοινό μυστικό ότι εδώ και αρκετό καιρό υπήρχε γκρίνια στη Νέα Δημοκρατία σε σχέση με διάφορες παρεμβάσεις του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, Μάριου Σαλμά.

Κατά συνέπεια μόνο αίσθηση δεν προκάλεσε στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας η επικείμενη διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με επιστολή προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας, Ιωάννη Τραγάκη, παραπέμπει στην επιτροπή με το ερώτημα της διαγραφής από μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, με βάση την περίπτωση β) του άρθρου 20 και το άρθρο 21 του Κανονισμού Λειτουργίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Το όλο ζήτημα μοιάζει τυπικό.

Ο κ. Σαλμάς εγκαλείται για αντικοινοβουλευτική και αντισυναδελφική συμπεριφορά σε σχέση με τα όσα έλεγε σε τηλεοπτικές εκπομπές, το προηγούμενο 48ωρο για “φωτογραφικούς διαγωνισμούς” που αφορούσαν στα κυλικεία του υπουργείου Πολιτισμού και Υγείας.

Η ρήξη είχε επέλθει καιρό όμως τώρα, με αποτέλεσμα να μοιάζει πλέον με χρονικό ενός προαναγγελθέντος “θανάτου” το ερώτημα της διαγραφής του.

Όπως σημειώνει και το Mega, o ψυχικός δεσμός Νέας Δημοκρατίας και Μάριου Σαλμά έχει διαρραγεί εδώ και πολύ καιρό, με τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας δηλώνει στο πρόσφατο παρελθόν: “Έχω ξεκαθαρίσει στον πρωθυπουργό ότι δεν ενδιαφέρομαι να είμαι υπουργός της κυβέρνησής του”, έλεγε ο ίδιος.

Ο Μάριος Σαλμάς ήταν μάλιστα ένας από τους έντεκα βουλευτές που συμμετείχαν στην “κίνηση των 11” (αντάρτικο), καταθέτοντας ερώτηση στον υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη για τα κόκκινα δάνεια.

Όσα όμως επανέλαβε για “φωτογραφικούς διαγωνισμούς” κυλικείων σε νοσοκομεία και χώρους πολιτισμού, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Τι αναφέρουν από τη ΝΔ

“Η επαναλαμβανόμενη διατύπωση κατηγοριών για ζητήματα που έχουν απαντηθεί αναλυτικά από την αρμόδια υπουργό στη Βουλή, είναι ευθέως αντίθετη με τις αρχές και τις αξίες της παράταξης και τον τρόπο λειτουργίας της κοινοβουλευτικής ομάδας μας”, τονίζουν κύκλοι της ΝΔ.

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας είχε έρθει σε σύγκρουση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια της θυελλώδους συνεδρίασης της ΚΟ αμέσως μετά τις Ευρωεκλογές. Μίας συνεδρίασης που είχαν ζητήσει γαλάζιοι βουλευτές για να αναλυθούν τα αίτια του εκλογικού αποτελέσματος, με τον Μάριο Σαλμά να έχει έναν έντονο διάλογο με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.

“Κάνατε τίποτα για τους πολλούς; Δεν έχω τίποτα με τους υπουργούς, γιατί το επιτελικό κράτος είστε εσείς με πέντε συνεργάτες σας, που τους στέλνετε έτοιμα τα νομοσχέδια” είχε αναφέρει ο κ. Σαλμάς, για να λάβει την απάντηση από τον πρωθυπουργό: “Δεν δέχομαι υπόνοιες ότι αυτή η κυβέρνηση στήριξε τους λίγους. Δεν πήραμε 41% επειδή στηρίξαμε τους λίγους, στηρίζουμε τους πολλούς”.

Ο βουλευτής είχε διαφωνήσει ευθέως και για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, καταψηφίζοντας το νομοσχέδιο.

Η συνεδρίαση της επιτροπής δεοντολογίας με το ερώτημα της διαγραφής του Μάριου Σαλμά, θα διεξαχθεί τη Δευτέρα το μεσημέρι.


Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-21 23:32:14

Back to top button