Ελλάδα

Σήμερα η δίκη για τον θάνατο του 11χρονου μαθητή στις Σέρρες από έκρηξη λέβητα – Στο εδώλιο 11 άτομα

Ξεκινά σήμερα (6/02) στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σερρών, η δίκη για τον θάνατο του 11χρονου που σκοτώθηκε έπειτα από έκρηξη λέβητα σε δημοτικό σχολείο της πόλης πριν από δύο χρόνια. 

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν συνολικά 11 άτομα για τον θάνατο του μαθητή καθώς και για τον τραυματισμό δύο ακόμη, στο προαύλιο του 9ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών, στις 5 Δεκεμβρίου του 2022.

Κατηγορούμενοι είναι ο μηχανικός – επικεφαλής του εργοταξίου, ο υπεύθυνος του συνεργείου ηλεκτρολογικών εργασιών, έξι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Σερρών, ο (τότε) διευθυντής του δημοτικού σχολείου, ο (τότε) διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών και ο (τότε) συντονιστής εκπαιδευτικού έργου.

Την ώρα που η δίκη θα ξεκινά ο Σύλλογος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών «Εμμανουήλ Παππάς» προχωρά σε τρίωρη στάση εργασίας προς ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δίωξη εκπαιδευτικών και καλεί σε συγκέντρωση συμπαράστασης στα δικαστήρια σήμερα, σήμερα στις 8:30 το πρωί. Στη δίκη αναμένεται να παρευρίσκεται αντιπροσωπεία της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.




Δημοσιεύτηκε ! 2025-02-06 08:30:00

Back to top button