Υγεία

«Σήμερα γιορτάζω γιατί είμαι ζωντανός»

Αντιμετώπισε ένα πρόβλημα υγείας πριν από ακριβώς έναν χρόνο και αποκάλυψε όσα έζησε.

Συγκινητική ανάρτηση για μία περιπέτεια που είχε με την υγεία του το περυσινό καλοκαίρι έκανε στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter) ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, πρώην ευρωβουλευτής της ΝΔ.

Όπως έγραψε, χθες Πέμπτη 29 Αυγούστου ήταν η πρώτη επέτειος από μία χειρουργική επέμβαση που χρειάσθηκε για αφαίρεση χολής. Όπως εξηγεί, τόσο η απόφαση για την επέμβαση, όσο και οι μέρες μετά από αυτήν ήταν δύσκολες, διότι έπρεπε να αντιμετωπίσει τον μεγαλύτερο φόβο του: την τραχειοστομία.

Την ανάρτησή σου συνοδεύει μία φωτογραφία του από την εντατική όπου χρειάσθηκε να νοσηλευθεί μετά την επέμβαση.

«Ακριβώς ένα χρόνο πριν, στην ΜΕΘ του Λαϊκού νοσοκομείου», γράφει. «Σήμερα ναι γιορτάζω, γιατί είμαι ζωντανός! Υπάρχει μεγαλύτερη ευλογια απο αυτό;»

Ο κ. Κυμπουρόπουλος εξομολογείται ότι «το περσινό καλοκαίρι ήταν πολύ δύσκολο για εμένα. Όχι γιατί είχα να κάνω κάποιο σοβαρό χειρουργείο, μια αφαίρεση χοληδόχου κύστεως ήταν, αλλά γιατί για να την κάνω έπρεπε να υποβληθώ και σε τραχειοστομία. Ο μεγαλύτερος μου φόβος! Η φωνή μου ξέρετε, είναι το βασικό μου εργαλείο και αν το έχανα και αυτό τι θα έκανα;».

Η εγχείρηση έγινε στις 29 Αυγούστου 2023. Αν και ήταν μία «τυπική διαδικασία αφαίρεσης» της χοληδόχου κύστεως, όπως την αποκαλεί, διήρκησε σχεδόν 9 ώρες. Και αυτό «γιατί υπήρξαν επιπλοκές μέσα στο χειρουργείο οι οποίες θα μπορούσαν να ήταν θανατηφόρες, αν δεν υπήρχε η εξαιρετική ιατρική ομάδα του δημόσιου Νοσοκομείου «ΛΑΙΚΟΝ»», τονίζει.

«Η πρώτη ανάσα σε μία ζωή που δεν ήθελα»

Όταν ο κ. Κυμπουρόπουλος ξύπνησε από τη νάρκωση «ο φόβος είχε εξαφανιστεί και η πραγματικότητα είχε ζωντανέψει. Έπρεπε να πάρω την πρώτη μου ανάσα σε μια ζωή που δεν ήθελα. Αναπνέω… μόνος μου… από το λαιμό πλέον. Πονάει όλο μου το κορμί. Ούτε που ήξερα ότι ήμουν 9 ώρες ναρκωμένος!».

Ακολούθησαν τρεις μέρες νοσηλεία στην εντατική και τελικά όλα πήγαν καλά. «Για αυτό λοιπόν σήμερα γιορτάζω… Βούτηξα μέσα στο φόβο χωρίς να ξέρω αν θα τα καταφέρω. Έκανα μια δύσκολη επιλογή, χωρίς να τη θέλω. Το μόνο που ήξερα είναι ότι προσπαθούσα να προχωρήσω και να βρεθώ ξανά στα όνειρα μου», γράφει.

Και συνεχίζει: «Σήμερα, μία τομή στο λαιμό μου μού θυμίζει το περσινό καλοκαίρι! Μια τομή στο λαιμό μου είναι εκεί για να μου υπενθυμίζει ότι ήταν η δύναμη μου τελικά και ένα αναπόσπαστο κομμάτι που έπρεπε να το περάσω!»

Ο κ. Κυμπουρόπουλος ευχαριστεί ύστερα ονομαστικά γιατρούς και φίλους που του στάθηκαν στην περιπέτειά του αυτή και καταλήγει: «Είμαι εδώ και συνεχίζω! Αυτό δεν είναι άλλωστε η ζωή;».

Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi




Δημοσιεύτηκε ! 2024-08-30 08:32:10

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button