Ελλάδα

Σέρρες: Σε δίκη 11 άτομα για τον θάνατο του 11χρονου μαθητή από έκρηξη λέβητα

Σχεδόν δύο χρόνια μετά την έκρηξη του λέβητα σε δημοτικό σχολείο των Σερρών, παραπέμπονται σε δίκη έντεκα άτομα κατηγορούμενα κατά περίπτωση για ανθρωποκτονία από αμέλεια και σωματικές βλάβες, σε βαθμό πλημμελήματος. 

Η δίκη η οποία ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί χρονικά θα γίνει στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σερρών και στο εδώλιο θα καθίσουν ο μηχανικό – επικεφαλής του εργοταξίου, ο υπεύθυνος του συνεργείου ηλεκτρολογικών εργασιών, έξι υπαλλήλοι της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Σερρών, ο (τότε) διευθυντής του δημοτικού σχολείου, ο (τότε) διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών κι ένας συντονιστή εκπαιδευτικού έργου.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι 11 κατηγορούμενοι θα βρεθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης, ανάλογα με την περίπτωση, για έκρηξη από συγκλίνουσα αμέλεια, από την οποία προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, και για ανθρωποκτονία και σωματικές βλάβες από συγκλίνουσα αμέλεια, από υπόχρεο (όλες οι πράξεις σε βαθμό πλημμελήματος).

Η υπόθεση φθάνει στα δικαστήρια, ύστερα από έρευνα που διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Σερρών.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την έκρηξη του λέβητα τον Δεκέμβριο του 2022 σκοτώθηκε ο 11χρονος μαθητής της έκτης δημοτικού και τραυματίστηκαν δύο ακόμη, στο προαύλιο του 9ου δημοτικού σχολείου Σερρών.

Στο σχολείο εκείνη την περίοδο εκτελούνταν εργασίες για την ενεργειακή αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης του σχολείου.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-09 10:53:26

Back to top button