Αθλητικά

Σέζνι: «Ήθελα μία ακόμα μεγαλύτερη πρόκληση και τη βρήκα στην Μπαρτσελόνα»

Στους λόγους που τον οδήγησαν να… ανακαλέσει την απόφασή του να αποσυρθεί απ’ το ποδόσφαιρο, υπογράφοντας στην Μπαρτσελόνα αναφέρθηκε ο Βόιτσεχ Σέζνι, τονίζοντας πως έψαχνε μία πρόκληση ακόμη μεγαλύτερη απ’ τη Γιουβέντους.

Ο διεθνής Πολωνός γκολκίπερ μίλησε στην καταλανική «Sport» κι ανέλυσε όλα όσα έγιναν τους τελευταίους μήνες, αποκαλύπτοντας το λόγο για τον οποίο επέστρεψε στο ποδόσφαιρο.

«Ήταν απίστευτο προνόμιο να εκπροσωπώ τη Γιουβέντους. Είναι ένας υπέροχος σύλλογος με φανταστικούς οπαδούς. Αλλά δεν μπορούσα να παρακινήσω τον εαυτό μου με μια νέα περιπέτεια σε έναν “κανονικό” σύλλογο όταν αποφάσισα να φύγω. Έπρεπε να είναι μια μεγαλύτερη πρόκληση από τη Γιουβέντους, και δεν υπάρχουν πολλές.

Γι’ αυτό δεν ήθελα να προσποιηθώ ότι θα μπορούσα να κινητοποιήσω τον εαυτό μου οπουδήποτε αλλού και προτίμησα να πάω σπίτι μου και να είμαι με την οικογένειά μου. Και εκεί που ένιωθα… άνετα, ήρθε η Μπαρτσελόνα. Στην αρχή ζήτησα χρόνο για να το σκεφτώ, αλλά η πρώτη ερώτηση ήταν:

“Είναι αυτή η πρόκληση που θέλεις να δεχτείς;”. Και μέσα στο μυαλό μου, ήξερα ότι έπρεπε να πω ναι. Είναι εξαιρετικό να έρθεις εδώ και να κάνεις κάτι καλό για αυτόν τον σύλλογο και να είσαι στο επίπεδο που απαιτεί».

Ακολούθως ο Σέζνι τόνισε πως «υποχρεώθηκε» να αποχωρήσει απ’ τη Γιουβέντους, καταλαβαίνοντας πως πλέον θα ήταν δεύτερη επιλογή πίσω απ’ τον Ντι Γκρεγκόριο.

«Ο σύλλογος μου είπε ότι ήμουν πολύ ακριβός γι’ αυτούς, επειδή αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα και ήθελαν να βρουν μια λύση Από σεβασμό προς τη Γιουβέντους, το κάναμε. Και κάπως έτσι τελείωσε.

Θα μπορούσα να μείνω και να κερδίσω από τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου μου, αλλά πιστεύω στις προσωπικές σχέσεις και ο σύλλογος με σεβάστηκε πολύ. Και πιστεύω επίσης στο κάρμα. Τώρα, θα διανύσω τον τελευταίο χρόνο της καριέρας μου στην Μπάρτσα, τη μεγαλύτερη πρόκληση που έχω αναλάβει ποτέ. Ο κόσμος με πλήρωσε για τον σεβασμό που έδειξα στη Γιουβέντους».


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-10 19:30:44

Back to top button