Αθλητικά

Σάουθγκεϊτ: «Ζητώ από τους παίκτες να είναι γενναίοι»

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ παραπονέθηκε για την «ασυνήθιστη» ατμόσφαιρα που επικράτησε μετά το 0-0 με τη Σλοβενία, αποτέλεσμα που «έστειλε» και τις δύο εθνικές ομάδες στη φάση των «16» του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2024.

Την ώρα που οι Σλοβένοι παίκτες πανηγύρισαν το ιστορικό επίτευγμα με τους φιλάθλους τους, οι Άγγλοι ποδοσφαιριστές άκουσαν σφυρίγματα και δέχθηκαν ποτήρια γεμάτα μπύρα όταν πλησίασαν το τμήμα του γηπέδου της Κολωνίας που βρίσκονταν οι δικοί τους οπαδοί. Ο ίδιος ο Σάουθγκεϊτ έγινε στόχος ποτηριών μπύρας.

«Δεν έχω δει καμία άλλη ομάδα να προκρίνεται και να έχει τέτοια αντίδραση, είμαι πολύ περήφανος για τους παίκτες για το πώς διατήρησαν την ψυχραιμία τους στον αγώνα, ακόμα και όταν βρέθηκαν σε ένα πραγματικά προκλητικό περιβάλλον. Με πήγε πίσω σε μέρες που έπαιζα για την Αγγλία», είπε ο Άγγλος ομοσπονδιακός προπονητής.

Ο Σάουθγκεϊτ, του οποίου το συμβόλαιο λήγει στο τέλος του τρέχοντος έτους, άφησε να εννοηθεί ότι θα παραιτηθεί από προπονητής της Αγγλίας εάν δεν κατακτήσουν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Αλλά παραμένει ανένδοτος στη διατήρηση της θετικής διάθεσης:

«Ζητώ από τους παίκτες να είναι γενναίοι και δεν θα κάνω πίσω από το να ευχαριστήσω τους οπαδούς. Είναι πολύ σημαντικό να μένουν δίπλα στην ομάδα, ό,τι και να πιστεύουν για μένα. Είμαι κοντά στην Αγγλία εδώ και 20 χρόνια, καταλαβαίνω».


Δημοσιεύτηκε ! 2024-06-26 20:07:54

Back to top button