Κόσμος

Σάλος με όπερα στη Γερμανία που δείχνει live ερωτικές πράξεις – Προκαλεί ναυτία και στρες στους θεατές

Μια ριζοσπαστική όπερα που ανεβαίνει στη Στουτγάρδη στη Γερμανία,  και δείχνει ρεαλιστικές ερωτικές σκηνές, προκαλεί σε τέτοιο βαθμό σφοδρές αντιδράσεις που αρκετοί θεατές, χρειάστηκαν να αναζητήσουν ιατρική βοήθεια.  

Η όπερα «Sancta Susanna» – που ανεβαίνει στη Γερμανία- αφηγείται το ταξίδι μιας καταπιεσμένης καλόγριας προς την αυτογνωσία και τη σεξουαλικότητα, με σοκαριστικά στοιχεία, όπως ερωτικές σκηνές με γυναίκες, πραγματικούς τραυματισμούς και γυμνό.

Μπροστά από τα μάτια των θεατών, που παρακολουθούν την εν λόγο παράσταση -διαρκεί σχεδόν τρεις ώρες και δεν έχει διαλείμματα – περνούν σεξουαλικές πράξεις, ψεύτικο αίμα και επώδυνα ακροβατικά, παράλληλα με γραφικές απεικονίσεις βίας και γυμνού. 

Ορισμένες από τις ερμηνεύτριες, εμφανίζονται να χτυπούν καμπάνες εκκλησιών, άλλες σκαρφαλώνουν σε τοίχους φορώντας μόνο ιμάντες και ένα σπαθί σε σχήμα σταυρού που καρφώνεται στο λαιμό μιας ηθοποιού.

Σε άλλη σκηνή, μια ηθοποιός που υποδύεται τον Ιησού, χαστουκίζει μια ημίγυμνη καλόγρια και σε μια άλλη, οι καλλιτέχνες μιμούνται τη σταύρωση ενώ περιλούζονται με ψεύτικο αίμα.

Σε σύνθεση του Paul Hindemith, η αρχική πρεμιέρα της «Sancta Susanna» το 1921 ακυρώθηκε λόγω της οργής για το περιεχόμενό της, καθώς θεωρήθηκε πολύ βλάσφημη από τους κριτικούς – μια πεποίθηση που εξακολουθούν να διατηρούν ορισμένοι μέχρι σήμερα.

Τώρα, περισσότερα από 100 χρόνια αργότερα, η παράσταση παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη Στουτγάρδη της Γερμανίας.

Η καθηλωτική παραγωγή έχει λάβει ανάμεικτες αντιδράσεις από το κοινό, με αναφορές για 18 άτομα που χρειάστηκαν ιατρική φροντίδα καθώς παρουσίασαν έντονο στρες και ναυτία, όπως γράφεουν οι Times.

Ωστόσο, η ομάδα της παράστασης δεν ανησυχεί.

Εκπρόσωπος της όπερας δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο: «Συνιστούμε σε όλους τους θεατές να διαβάζουν πολύ προσεκτικά τις προειδοποιήσεις, ώστε να γνωρίζουν τι να περιμένουν».

To άρθρο Σάλος με όπερα στη Γερμανία που δείχνει live ερωτικές πράξεις – Προκαλεί ναυτία και στρες στους θεατές δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-11 10:04:42

Back to top button