Κόσμος

Ρωσία: Πυρκαγιά σε αποθήκη καυσίμων στα Ουράλια από ουκρανική επίθεση

Πυροσβέστες κατάφεραν να σβήσουν, την Παρασκευή, την τεράστια πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει σε αποθήκη καυσίμων στα ρωσικά Ουράλια, πιθανώς από ουκρανικό drone.

Σημειώθηκε επίσης σειρά ουκρανικών πληγμάτων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) σε ρωσικές περιοχές κοντά στα ουκρανικά σύνορα, ένα εκ των οποίων προκάλεσε πυρκαγιά σε αποθήκη καυσίμων.

Το ρωσικό υπουργείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων συνεχίζει να ερευνά τα αίτια της πυρκαγιάς στην περιοχή Περμ, που βρίσκεται στα Ουράλια, σε απόσταση 1.500 χλμ από την ζώνη μαχών στην Ουκρανία.

Παράλληλα, το ρωσικό υπουργείο Αμυνας δήλωσε σε ανακοίνωση ότι η αντιαεροπορική του άμυνα κατέρριψε ή αναχαίτισε 18 ουκρανικά drones κατά τη διάρκεια της νύχτας, όλα κοντά στην Ουκρανία -έξι στην περιφέρεια Μπέλγκοροντ, έξι στην περιφέρεια Βορονέζ, ένα στην περιφέρεια Ροστόφ και πέντε στη Θάλασσα του Αζόφ.

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας Βορονέζ, Αλεξάντρ Γκούσεφ, δήλωσε ότι η αντιαεροπορική άμυνα κατέστρεψε αρκετά ουκρανικά drones και ότι δεν αναφέρθηκαν θύματα.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι πυροσβέστες κατέσβησαν μικρή πυρκαγιά σε «άδεια» δεξαμενή σε αποθήκη καυσίμων, η οποία, όπως δήλωσε μέσω Telegram, δεν είχε υποστεί ζημιές.

Την ίδια ώρα, ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε πως έπληξε εγκατάσταση αποθήκευσης καυσίμων στη ρωσική περιφέρεια Βορονέζ κατά τη διάρκεια νυχτερινής επίθεσης.

«Παρατηρήθηκε ότι στην περιοχή ενεργοποιήθηκαν ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα. Επιβεβαιώθηκε ότι χτυπήθηκε τουλάχιστον μία από τις δεξαμενές», σύμφωνα με ανακοίνωση στην εφαρμογή Telegram.

Ρωσικές επιθέσεις σε υποδομές

Παράλληλα, η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε σήμερα ότι η Ρωσία επιτέθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας σε κρίσιμης σημασίας υποδομές στη χώρα με 19 μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Η αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε εννέα drones, με άλλα επτά πιθανόν να επηρεάστηκαν από ηλεκτρονικές παρεμβολές, σύμφωνα με ανακοίνωση, χωρίς να διευκρινίζεται τι συνέβη στα υπόλοιπα τρία.

Ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο δήλωσε ότι μια πολυκατοικία υπέστη ζημιές στην πρωτεύουσα, χωρίς ωστόσο να αναφερθούν θύματα. Η πυρκαγιά που ξέσπασε εκεί κατασβέστηκε γρήγορα, πρόσθεσε.

Η επίθεση προκάλεσε επίσης ζημιές σε διοικητικό κτίριο επιχείρησης στην κεντρική περιοχή του Κιρόβοχραντ, καθώς και τον ελαφρύ τραυματισμό ενός εκ των υπαλλήλων, σύμφωνα με τον κυβερνήτη Αντρίι Ραϊκόβιτς.

Οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν επίσης κρίσιμης σημασίας υποδομές, εγκαταστάσεις κοινής ωφελείας και 35 ιδιωτικές κατοικίες την προηγούμενη ημέρα στην περιφέρεια της Χερσώνας, σύμφωνα με τον κυβερνήτη Ολεξάντρ Προκούντιν.

Οι επιθέσεις εκεί είχαν ως αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του και τέσσερις ακόμα να τραυματιστούν.

. . .




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-04 11:59:04

Back to top button