Κόσμος

Ρωσία: «Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έκανε πλάκα για την στήριξη στην Κάμαλα Χάρις», λέει ο Σεργκέι Λαβρόφ

Τη θέση της Μόσχας στις επερχόμενες εκλογές που θα γίνουν στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο 2024, σχετικά με το αν ο Βλαντιμίρ Πούτιν προτιμά για πρόεδρο την Κάμαλα Χάρις ή τον Ντόναλντ Τραμπ, ξεκαθάρισε ο Σεργκέι Λαβρόφ σε σημερινές του (21.09.2024) δηλώσεις.

«Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν αστειευόταν όταν είπε ότι η Μόσχα υποστηρίζει την υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος Κάμαλα Χάρις στις προεδρικές εκλογές», ξεκαθάρισε ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Η συγκεκριμένη άποψη ειπώθηκε νωρίτερα μέσα στον μήνα, όταν ο πρόεδρος της Ρωσίας είπε πως προτιμά το «μεταδοτικό» γέλιο της Κάμαλα Χάρις από τον Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο Ντόναλντ Τραμπ.

Μάλιστα η συγκεκριμένη δήλωση προκάλεσε και την αντίδραση του Λευκού Οίκου λέγοντας πως ο Πούτιν θα πρέπει να σταματήσει να σχολιάζει τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

«Ήταν ένα αστείο», είπε ο Λαβρόφ, και σχολίασε την πιθανότητα να επηρεαστεί η εξωτερική πολιτική της Ρωσίας από την αλλαγή στην αμερικανική προεδρία.

«Ο πρόεδρος Πούτιν έχει μια καλή αίσθηση του χιούμορ. Αστειεύεται συχνά κατά τη διάρκεια των δηλώσεων και των συνεντεύξεων που παραχωρεί.

Δεν βλέπω μακροπρόθεσμες διαφορές στη στάση μας προς τις τωρινές ή τις προηγούμενες εκλογές στις ΗΠΑ, διότι κυβερνώνται από το διαβόητο “βαθύ κράτος”», ξεκαθάρισε ο Λαβρόφ, χωρίς να σχολιάζει κάτι περισσότερο για την αναφορά του στο «βαθύ κράτος».

To άρθρο Ρωσία: «Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έκανε πλάκα για την στήριξη στην Κάμαλα Χάρις», λέει ο Σεργκέι Λαβρόφ δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-21 14:54:09

Back to top button