Κόσμος

Ρωσία και Ουκρανία αντάλλαξαν από 95 αιχμαλώτους πολέμου

Αίσιο τέλος για 190 αιχμαλώτους πολέμου με καταγωγή τόσο από τη Ρωσία όσο και από την Ουκρανία, καθώς επιστρέφουν στις πατρίδες τους μετά από διαπραγματεύσεις που έγιναν μέσω των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Αν και οι αρχές της Ουκρανίας δεν έχουν επιβεβαιώσει ακόμη την είδηση, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε πως 95 Ρώσοι στρατιώτες αφέθηκαν ελεύθεροι σε αντάλλαγμα με 95 Ουκρανούς αιχμαλώτους.

Οι Ρώσοι στρατιώτες που επέστρεψαν, υποβλήθηκαν σε ιατρικούς ελέγχους στη Λευκορωσία, έναν από τους στενότερους συμμάχους της Ρωσίας στον πόλεμο που διαρκεί περισσότερο από 2,5 χρόνια, ανέφερε το υπουργείο σε ανάρτηση που έκανε στο Telegram.

Η Ρωσία και η Ουκρανία έχουν ανταλλάξει εκατοντάδες αιχμαλώτους από τον Φεβρουάριο που ξεκίνησε ο πόλεμος στην περιοχή, με τα Εμιράτα, τη Σαουδική Αραβία ή την Τουρκία να βοηθούν στις διαπραγματεύσεις.

Η τελευταία ανταλλαγή ήταν τον περασμένο μήνα, και αφορούσε 206 κρατούμενους από κάθε πλευρά.

Οι αρχές της Ουκρανίας νωρίτερα σήμερα δήλωσαν πως περισύλλεξαν τις σορούς 501 στρατιωτών που ξεψύχησαν στα πεδία των μαχών, κυρίως στην ανατολική πλευρά της χώρας.

«Η Ρωσία ανέκτησε ως αντάλλαγμα τις σορούς 89 στρατιωτών», είπε ο Ρώσος βουλευτής Σαμσαΐλ Σαραλίγεφ στο ειδησεογραφικό δίκτυο «RBK».

To άρθρο Ρωσία και Ουκρανία αντάλλαξαν από 95 αιχμαλώτους πολέμου δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-18 23:12:00

Back to top button