Κόσμος

Ρωσία: «Αβάσιμες οι κατηγορίες των Βρετανών ότι θα προκαλέσουμε χάος στην Ευρώπη»

Ο επικεφαλής της βρετανικής υπηρεσίας ασφαλείας (MI5) υποστήριξε την περασμένη Τρίτη (08.10.2024) ότι η Ρωσία θέλει να προκαλέσει χάος στην Ευρώπη και στην Βρετανία, με αποτέλεσμα η Μόσχα να απαντήσει σήμερα (10.10.2024) σε αρκετά σκληρό τόνο.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, αντέδρασε στις δηλώσεις του διοικητή της MI5, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η Ρωσία δεν θα δεχθεί τέτοιους ισχυρισμούς και πως δεν αξίζουν να τους δίνεται προσοχή».

Ο Κεν Μακάλουμ αποκάλυψε κατά την διάρκεια της ετήσιας ομιλίας του, ότι η Βρετανία αντιμετωπίζει ολοένα και περισσότερες απειλές από την στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών της Ρωσίας, γνωστή ως GRU (Κεντρική Διεύθυνση Κατασκοπείας).

Στη συνέχεια, ο επικεφαλής της MI5 υποστήριξε ότι η GRU είναι αποφασισμένη να προκαλέσει χάος στη Βρετανία και την Ευρώπη «με εμπρησμούς, δολιοφθορές και περισσότερα». Το Κρεμλίνο αποφάσισε να απαντήσει σήμερα και ο Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι «όλες αυτές οι δηλώσεις είναι απολύτως ατεκμηρίωτες και αβάσιμες».

Στο υπόβαθρο του πολέμου στην Ουκρανία, ευρωπαϊκές χώρες και η συμμαχία του ΝΑΤΟ έχουν κατηγορήσει Ρώσους κατασκόπους ότι έχουν ξεκινήσει εχθρικές δραστηριότητες σε όλη την ήπειρο τους τελευταίους μήνες.

Σε κοινό άρθρο στους Financial Times τον περασμένο μήνα, οι επικεφαλής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA) των ΗΠΑ και της βρετανικής εξωτερικής υπηρεσίας κατασκοπείας MI6 ανέφεραν πως εργάζονται από κοινού προκειμένου να διαταράξουν μια «απερίσκεπτη εκστρατεία δολιοφθοράς σε όλη την Ευρώπη την οποία διεξάγουν οι ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών, και την κυνική χρήση της τεχνολογίας για τη διάδοση ψεμάτων και παραπληροφόρησης που έχει σχεδιαστεί για να βλάψει τις καλές σχέσεις μεταξύ μας».

To άρθρο Ρωσία: «Αβάσιμες οι κατηγορίες των Βρετανών ότι θα προκαλέσουμε χάος στην Ευρώπη» δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-10 16:21:19

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button