Ελλάδα

Ρέντη: Στον ανακριτή οι κατηγορούμενοι χούλιγκαν

Στον ανακριτή οδηγούνται οι πρώτοι 10 από τους 67 συλληφθέντες για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο και τη δολοφονία Λυγγερίδη στο Ρέντη, ενώ μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένονται οι απολογίες των υπολοίπων.

Πρόκειται για τους πρώτους 10 από τους 67 συλληφθέντες για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης και τη δολοφονία του αστυνομικού. Συγκεκριμένα, οι τρεις εκ των δέκα που απολογούνται σήμερα κατηγορούνται για υποθέσεις ναρκωτικών και οι άλλοι επτά που κατηγορούνται για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση, απολογούνται σήμερα για το σκέλος της κατοχής ναρκωτικών.

Παράλληλα, νέα στοιχεία προκύπτουν από την πολυσέλιδη δικογραφία στη συγκεκριμένη υπόθεση. Τα χρήματα που κέρδιζαν οι χούλιγκαν από εισιτήρια και προστασία σε καταστήματα και καντίνες, ήταν η αφορμή για συγκρούσεις ανάμεσά τους. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, αναμένονται νέα εντάλματα σύλληψης ηγετικών στελεχών που έχουν να κάνουν και με την δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη αλλά και με την δράση εν γένει της εγκληματικής οργάνωσης.

To στικάκι που έδωσε τις πληροφορίες για την εγκληματική οργάνωση

Ένα στικάκι «ξεκλείδωσε» την έρευνα των διωκτικών Αρχών και αποκάλυψε τα πρόσωπα ένα προς ένα τα οποία συμμετείχαν στη δολοφονική επίθεση εναντίον των ΜΑΤ στις  7 Δεκεμβρίου 2023 στο κλειστό γυμναστήριο του Ρέντη κατά την οποία βρήκε φριχτό θάνατο από ναυτική φωτοβολίδα ο αστυνομικός, Γιώργος Λυγγερίδης.

Στο συγκεκριμένο USB υπήρχαν βίντεο από τους οργανωμένους οπαδούς του Ολυμπιακού στις εξέδρες του κλειστού γυμναστηρίου λίγο πριν βγουν έξω και επιτεθούν στις διμοιρίες των ΜΑΤ.

Στις εικόνες διακρίνονται και οι «μεγάλοι» οι οποίοι βρίσκονται στην πόρτα εξόδου. Μεταξύ αυτών και ο μάνατζερ τράπερ, Μάριος Χανδρινός, ο οποίος σύμφωνα με το διαβιβαστικό που έχουν στα χέρια τους εισαγγελέας και ανακριτής της υπόθεσης φορούσε ένα μαύρο αμάνικο μπουφάν και σκουρόχρωμη μπλούζα. Δεν ασχολείται καθόλου με τον αγώνα βόλεϊ και συνεχώς είτε μιλάει με άγνωστο άτομο το οποίο βρίσκεται εντός του αγωνιστικού χώρου και πίσω από τους παίχτες του Παναθηναϊκού είτε στέλνει μηνύματα.

Δείτε όλα τα βίντεο και τις φωτογραφίες:

 

 

Σύμφωνα με έναν από τους προστατευόμενους μάρτυρες, την αποκαλυπτική κατάθεση του οποίου δημοσίευσε αποκλειστικά σήμερα Πέμπτη (25/4) η «Ζούγκλα», στο εν λόγω γήπεδο τη συγκεκριμένη ημέρα των επεισοδίων βρισκόταν και ο Ιωσήφ Αντιζάς. Λέει συγκεκριμένα ο μάρτυρας: «Στην αρχή μας είπαν ότι θα γίνει ‘πέσιμο’ στην αστυνομία μετά το τέλος του αγώνα, όμως στο τελείωμα του πρώτου σετ ακούσαμε προσταγές να βγούμε έξω…». Όταν βγήκαμε έξω, είδα τον Ιωσήφ Αντιζά και τον Μάριο Χάνδρινο να βρίσκονται έξω από την πόρτα που βλέπει την οδό 28ης Οκτωβρίου και να μοιράζουν ναυτικές φωτοβολίδες και μολότοφ…».

Στη συνέχεια είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικός για τις δολοφονικές εντολές που έδιναν οι Αντιζάς και Χάνδρινος δηλαδή ο «κοντός» και ο «Όμλε»: «Αφού μας έδωσαν τις ναυτικές φωτοβολίδες και τις μολότοφ, μας δόθηκε εντολή να πάμε προς το σημείο που ήταν οι ΜΑΤατζήδες και να τους επιτεθούμε…».

Η συνέχεια είναι γνωστή σε όλους . Οδήγησε στον θανάσιμο τραυματισμό του άτυχου αστυνομικού.


Δημοσιεύτηκε ! 2024-04-26 10:51:36

Back to top button