Ελλάδα

Ρέντη: Η «Δαμόκλειος σπάθη» που έφερε τους δράστες της δολοφονίας Λυγγερίδη στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ

Την κωδική ονομασία «Δαμόκλειος σπάθη» είχε η μεγάλη επιχείρηση της διεύθυνσης αθλητικής βίας της Ασφάλειας Αττικής για τη σύλληψη της εγκληματικής οργάνωσης των χούλιγκανς που βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη.

Συνολικά 63 κατηγορούμενοι φέρονται να είναι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ενώ η αστυνομία προχώρησε σε 87 έρευνες σε σπίτια όπου βρέθηκαν εκτός από «λάφυρα» άλλων ομάδων, εντοπίστηκαν όπλα, γεμιστήρας, φυσίγγια, πιστόλι-στυλό, κουκούλες, ρόπαλα, κροτίδες, φωτοβολίδες, αλλά και ποσότητες ναρκωτικών.

Η Ασφάλεια Αττικής κατάφερε να διαπιστώσει το ρόλο του καθενός από τους συλληφθέντες στα επεισόδια, το ποιος έδωσε την εντολή, ποιοι προμηθεύτηκαν τα εκρηκτικά και ποιος ήταν ο ρόλος των ηγετών της εγκληματικής οργάνωσης μέσα στο γήπεδο.

Φέρτε βενζίνη και δυναμίτη

«Έχουμε πόλεμο κ… μπατσοι θα σας σκοτώσουμε όλους, Νέα Σμύρνη σας χρειάζεται ξανά», ήταν τα όσα φώναζαν οι δολοφόνοι του Λυγγερίδη την ώρα της επίθεσης.

150 άτομα ήταν στην επίθεση και στη δικογραφία αναφέρεται πώς ο Χ.Μ. και Κ.Π. έδωσαν εντολή στα δύο αδέλφια να πάνε πριν τα επεισόδια να πάρουν βενζίνη και όπως ο Ε.Χ. πήγε στο σπίτι του να φέρει δυναμίτη.

Επέστρεψαν με 10 πλαστικά μπουκάλια βενζίνης και 10 δυναμίτες. Σύμφωνα με την έρευνα των Αρχών το αρχικό σχέδιο για την επίθεση ανήκει σε ένα από τα άτομα που είναι στην ηγετική ομάδα το οποίο συγκεκριμένα έδωσε την εξής εντολή: «Να γίνουμε με τους μπάτσους».

Η αλλαγή πλάνου της τελευταία στιγμής

Μάλιστα το αρχικό σχέδιο προέβλεπε τα επεισόδια να γίνουν στην αρχή του αγώνα με το ηγετικό στέλεχος όμως να παρεμβαίνει την τελευταία στιγμή και να αποφασίζει να γίνουν στο τέλος του 1ου σετ. Στο βίντεο που έχουν στα χέρια τους οι αρχές φαίνεται πως δύο μέλη της εγκληματικής οργάνωσης μιλούν μεταξύ τους στο τερέν, τηλεφωνούν κάπου και βγαίνουν από την πλαϊνή είσοδο του γηπέδου.

Λίγα λεπτά αργότερα, δύο άλλα μέλη της Ε.Ο. τα στοιχεία των οποίων περιγράγονται στη δικογραφία, κάνουν νόημα στους οργανωμένους που ήταν στο συγκεκριμένο σημείο της κερκίδας να βγουν έξω από το γήπεδο για να επιτεθούν στη διμοιρία.

Νέα έρευνα για τις σχέσεις με τον κόσμο της νύχτας

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται πληροφορίες με κάθε λεπτομέρεια για το παρελθόν καθενός από τους συλληφθέντες ενώ περιλαμβάνονται και τηλεφωνικές συνομιλίες στις οποίες φαίνεται ότι αμέσως μετά τα επεισόδια αυτό που τους ενδιέφερε ήταν ότι είχαν ρίξει βροχή από βόμβες μολότοφ στη διμοιρία.

Τώρα θα ανοίξει μία νέα έρευνα για τις Αρχές για το ενδεχόμενο να έχουν σχέση κάποιοι από τους συλληφθέντες με υποθέσεις της νύχτας, ενώ αναζητούν ακόμη ένα από τα αρχηγικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-04-23 17:01:00

Back to top button