Ράμεν Tom-Yum με γαρίδες |
Υλικά:
24 γαρίδες μέτριες
2 κουταλιές Tom-Yum paste
125 ml Aroy-D coconut milk
200 γρ. νουντλς για ράμεν
1 καρότο σε λωρίδες
Φυλλαράκια κόλιανδρο
4 κρεμμυδάκια φρέσκα
4 καυτερές πιπεριές
4 αυγά βρασμένα, καθαρισμένα
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα με νερό βράζετε τα νουντλς 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες στο πακέτο. Τα στραγγίζετε και τα ξεπλένετε με κρύο νερό.
Καθαρίζετε τις γαρίδες, αλλά φυλάγετε το κέλυφος και το κεφάλι. Αφήνετε μερικές ολόκληρες ακαθάριστες. Βάζετε το κέλυφος και τα κεφάλια σε μια κατσαρόλα. Προσθέστε αρκετό νερό να τα σκεπάσει. Βάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά και μόλις κοχλάσει χαμηλώστε τη φωτιά και βράστε για 30 λεπτά. Περνάτε από σουρωτήρι και κρατάτε μόνο το ζωμό.
Βάζετε την αρωματική πάστα σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια-δυνατή φωτιά. Σοτάρετε την πάστα, ανακατεύοντας ένα-δυο λεπτά μέχρι να πήξει λίγο και να μυρίσει. Προσθέστε το γάλα καρύδας και 4 φλιτζάνια ζωμό από τα κεφάλια και το κέλυφος των γαρίδων. Αν ο ζωμός δεν σας βγαίνει 4 φλιτζάνια, προσθέστε νερό.
Βάλτε στην κατσαρόλα τις ακαθάριστες γαρίδες. Αφήνετε να βράσουν 2 λεπτά μέχρι να αλλάξουν χρώμα και να καμπυλώσουν. Τις βγάζετε από την κατσαρόλα σε ένα μπολ. Προσθέστε στην κατσαρόλα τις καθαρισμένες γαρίδες και τις αφήνετε να ψηθούν.
Ετοιμάστε τα μπολ για να σερβίρετε. Βάζετε σε 4 μπολ, ¼ από τα νουντλς. Περιχύνετε με το ¼ του ζωμού από τις γαρίδες. Βάζετε γαρίδες ολόκληρες στο μπολ μαζί με λίγο κρεμμυδάκι φρέσκο, μπόλικο κόλιανδρο φρέσκο, ένα αυγό μοιρασμένο, καρότα και καυτερές πιπεριές. Σερβίρετε αμέσως.
Δημοσιεύτηκε !