Showbiz

Πώς να φτιάξετε πίτα με τη γαλοπούλα που περίσσεψε

Μετά το γιορτινό τραπέζι…πάντα κάτι μένει!

Σήμερα θα αξιοποιήσουμε την ήδη ψημένη γαλοπούλα και θα την μετατρέψουμε σε χορταστική πίτα.

Υλικά 

1 πακέτο φύλλο χωριάτικο
Όση γαλοπούλα έχει περισσέψει
1 κεσεδάκι γιαούρτι
Λίγο μοσχοκάρυδο, τριμμένο
1/2 φλιτζάνι σταφίδες ή γέμιση
1 ματσάκι μαϊντανό, αλάτι, κόκκινο πιπέρι
1 αβγό
εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο σου στους 180 βαθμούς C.
Σε ένα τηγάνι, ρίχνεις μέσα σιγά-σιγά τις σταφίδες, το μαϊντανό, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι.
Το απομακρύνεις από τη φωτιά και αφού κρυώσει λίγο, προσθέτεις το γιαούρτι.
Στρώνεις το ελαφρώς λαδωμένο σου ταψί με πατσαβουριασμένα φύλλα. Πάνω στα στρωμένα φύλλα, περιχύνεις το μείγμα και από πάνω τη γαλοπούλα, αφού ψήσεις το μείγμα σου στο φούρνο για 20 λεπτά. Ανακατεύεις και σκεπάζεις με λίγα φύλλα ακόμη.
Χτυπάς το αβγό με λίγο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και με ένα πινελάκι “περνάς” τα πάνω φύλλα. Κάνεις μικρές χαρακιές με το μαχαίρι σου και την τρυπάς σε ορισμένα σημεία, για να παίρνει αέρα.
Ψήνεις για περίπου 45 λεπτά συνολικά (25 μόνο με τη γαλοπούλα) στους 180 βαθμούς και μοιράζεις σε μερίδες.


Δημοσιεύτηκε ! 2024-12-28 09:00:00

Back to top button