Showbiz

Πώς να δημιουργήσεις ένα γραφείο στη σοφίτα του σπιτιού σου

Η σοφίτα του σπιτιού σας μπορεί να μετατραπεί ή να αναδιαμορφωθεί σε επιπλωμένο γραφείο με αισθητικά ευχάριστες λύσεις εξοικονόμησης χώρου και μικρούς χώρους χαλάρωσης.

Ορισμένα προβλήματα υγείας και ατυχήματα στο γραφείο στο σπίτι προκαλούνται από την έκθεση στη ρύπανση του εσωτερικού χώρου και τον κακό φωτισμό στη σοφίτα.

Ως εκ τούτου, το γραφείο στο σπίτι μπορεί να διαμορφωθεί ως εξής:

Παράθυρα κατάλληλα για ταράτσες και σοφίτες: Το φυσικό φως μπορεί να αξιοποιηθεί με την εγκατάσταση κατάλληλων παραθύρων.
Χρώματα: Τα ανοιχτά χρώματα είναι καλύτερα για τους τοίχους και τις οροφές, αυξάνοντας έτσι τη φωτεινότητα,
Εξαερισμός: Ένα επαρκές σύστημα εξαερισμού είναι απαραίτητο για ένα υγιές περιβάλλον, και από αυτή την άποψη δεν υπάρχει έλλειψη λύσεων στην αγορά.

Η εργασία εν μέσω χάους και ακαταστασίας αποτελεί πηγή άγχους. Ως εκ τούτου, ο χώρος πρέπει να βελτιστοποιείται, ακόμη και με απλές λύσεις όπως οι παρακάτω.

Συγκεκριμένα:

Διάλεξε έπιπλα κατά παραγγελία: Αξιοποίησε στο έπακρο τις γωνίες και τις κλίσεις με έπιπλα κατά παραγγελία, όπως γωνιακά γραφεία ή βιβλιοθήκες hideaway, ή εκμεταλλεύσου τα ύψη με κάθετα έπιπλα.
Εκμεταλλεύσου την καθετότητα: Βάλε ράφια στους τοίχους για να αποθηκεύεις βιβλία και έγγραφα.
Υιοθέτησε λύσεις εξοικονόμησης χώρου: Τα ράφια, τα συρτάρια και οι αποθηκευτικές μονάδες κάτω από το γραφείο βοηθούν στη διατήρηση της τάξης.

Πώς να επιπλώσεις ένα home office σε σοφίτα

Η διαμόρφωση του περιβάλλοντος του σπιτιού, στην προκειμένη περίπτωση ενός ενιαίου, μικρού χώρου στη σοφίτα, μπορεί να σε βοηθήσει να εργάζεσαι με περισσότερα ερεθίσματα και λιγότερη κούραση.

Ορισμένες ιδέες μπορούν να προσφέρουν έμπνευση για άλλες εξατομικευμένες λύσεις. Ακολουθούν μερικά κόλπα για να αισθάνεσαι πιο άνετα ενώ δουλεύεις.

Ειδικότερα:

Μπορείς να προσθέσεις μια προσωπική πινελιά με πίνακες, φωτογραφίες ή φυτά εσωτερικού χώρου για ένα πιο ζεστό, πράσινο περιβάλλον.
Είναι καλύτερο να προτιμήσεις ένα στυλ που θα αντικατοπτρίζει το προσωπικό σου γούστο και θα ταιριάζει με το υπόλοιπο σπίτι. Με αυτόν τον τρόπο θα αισθάνεσαι σαν στο σπίτι σου ακόμα και όταν εργάζεσαι.

Τα μαξιλάρια, τα χαλιά και οι κουρτίνες μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της ακουστικής και της ατμόσφαιρας στο γραφείο στη σοφίτα.

Τοποθέτησε έξυπνα το γραφείο ώστε να έχεις την απαραίτητη άνεση όταν δουλεύεις.

Εγκατάστησε έναν πολλαπλό φεγγίτη νέας γενιάς για να ενισχύσεις την είσοδο του φυσικού φωτός.

Προτίμησε έπιπλα και λύσεις από φυσικά υλικά, όπως το ξύλο και το ρυζόχαρτο, για να πετύχεις ένα σκανδιναβικό στυλ στη σοφίτα.

Βάλε ένα κρυφό γραφείο ή/και χώρος τραπεζαρία, για να βελτιστοποιήσεις τον μειωμένο χώρο στη σοφίτα.

Μπορείς επίσης να δημιουργήσεις ακόμα και έναν χώρο χαλάρωσης στη σοφίτα, βάζοντας ένα κρεβάτι, έναν καναπέ ή/και μερικά πουφ.

Τοποθέτησε πολυλειτουργικούς πάγκους, οι οποίοι είναι πάντα χρήσιμοι, ειδικά αν τοποθετηθούν κάτω από τα παράθυρα, όπου εισέρχεται περισσότερο φως.

 


Δημοσιεύτηκε ! 2024-07-01 14:20:55

Back to top button