Auto

Πώς κατάφεραν μία Porsche Cayenne να ντριφτάρει (+video)

Συνήθως, τα drift car βασίζονται σε σπορ αυτοκίνητα, συνήθως hatchback ή σεντάν. Πολύ σπάνια θα δει κανείς ένα μεγάλο και βαρύ SUV να ντριφτάρει μανιωδώς, όπως αυτή εδώ η Porsche Cayenne.

Η οποία αποτελεί την τρανταχτή απόδειξη του τι είναι δυνατό να καταφέρει ένας έμπειρος οίκος τροποποιήσεων, εφόσον θέλει να δημιουργήσει κάτι το μοναδικό.

Ο ιδιοκτήτης αυτής της Cayenne την παρέλαβε με αχρηστευμένο κινητήρα και τον αντικατέστησε με τον 6λιτρο LS2 της GM με διάταξη V8, συνοδευόμενο από ένα supercharger.

Το νέο μηχανικό σύνολο αποδίδει 537 ίππους και συνδυάζεται με κιβώτιο της BMW 335i (γενιάς E92) και πολύδισκο συμπλέκτη.

Το εντυπωσιακό είναι ότι η Cayenne διατηρεί τους εργοστασιακούς άξονες και το διαφορικό, αλλά τίποτα από αυτά δεν την εμποδίζει από το να ντριφτάρει σαν κουπέ ή hot-hatch.

Ο Larry Chen είχε πρόσφατα την ευκαιρία να δει την τρελή αυτή κατασκευή και -όπως κι εμείς- έμεινε άναυδος με την προσοχή που έχει δοθεί στην κάθε λεπτομέρεια του SUV.

Μία εξ αυτών είναι το ύψος του αυτοκινήτου, αφού η εργοστασιακή Porsche Cayenne βρίσκεται πολύ ψηλά. Για αυτό, οι αλλαγές στην ανάρτηση και το υποπλαίσιο την έχουν χαμηλώσει τόσο, ώστε η απόσταση από το έδαφος να είναι πλέον μόλις 5 εκατοστά.

Οι τροχοί στους οποίους στέκεται το σύνολο είναι aftermarket με διάμετρο 22 ίντσες και τα πίσω φρένα είναι της Wilwood, ενώ τροποποιήσεις έχουν γίνει και στο σύστημα διεύθυνσης.

Ιδιαίτερες είναι οι αλλαγές και στην καμπίνα, όπου έχουν τοποθετηθεί εμπρός καθίσματα της Bentley με επένδυση από κόκκινο δέρμα και μαύρο Alcantara, αλλά και δυνατό ηχοσύστημα.

Μπορούμε μόνο να υποθέσουμε το κόστος για όλα αυτά, που αποκλείεται να είναι χαμηλότερο από εξαψήφια τιμή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-07 23:00:40

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button