Auto

Πώς θα σας φαινόταν μια ξεσκέπαστη Alfa Romeo Junior;

Σαν σαπουνόπερα του Φώσκολου, η Alfa Romeo Junior παρουσιάστηκε επίσημα στις 10 Απριλίου ως Milano. Το ιταλικό B-SUV κατάφερε να εξοργίσει τις ιταλικές αρχές, διότι θεώρησαν ότι καπηλεύτηκε το όνομα της περίτρανης πόλης του ιταλικού βορρά.

Δεν έχουν κι άδικο, από τη στιγμή που η Alfa Romeo Junior θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της πόλης Tychy στην Πολωνία, πλάι στα «ομόσταυλα» Jeep Avenger και FIAT 600. Αυτή η συνθήκη, συνεπάγεται πως θα είναι το πρώτο μοντέλο των Μιλανέζων που θα κατασκευάζεται εκτός Ιταλίας.

Junior ή Milano, το νέο ιταλικό B-SUV έχει κάψει καρδιές. Πώς θα σας φαινόταν μια ξεσκέπαστη εκδοχή του;

«Εάν κατασκευαζόταν στην Ιταλία, η Milano θα ξεκινούσε από περίπου €40.000 αντί για €30.000, περιορίζοντας τις δυνατότητές της στην αγορά», υπεραμύνθηκε ο CEO της Stellantis, Carlos Tavares. Κάπως έτσι, ο όμιλος αναθεώρησε άρον-άρον κι αναγκάστηκε να αλλάξει την ονοματοδοσία του νέου μοντέλου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Γιατί η Alfa Romeo Milano εξαγρίωσε τους Ιταλούς;

Δεν είναι η πρώτη φορά που η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία προσπάθησε να χρησιμοποιήσει το όνομα της πόλης του Μιλάνου. Ήθελε να ονομάσει έτσι τον αντικαταστάτη 147, αλλά τελικά άλλαξε γνώμη την τελευταία στιγμή κι επέλεξε το «Giulietta»

Alfa Romeo Junior

Όπως και να έχει, η Alfa Romeo Junior έχει ήδη συγκεντρώσει τα φώτα της δημοσιότητας στην ιδιαίτερη μάσκα της. Αρχικά στο λανσάρισμα και στη συνέχεια για τον ντόρο που έγινε με το όνομα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Πώς θα ήταν η Lancia Ypsilon σε αμάξωμα Mazda MX-5;

Τώρα, έρχεται πάλι στο προσκήνιο από έναν ιδιώτη στη Βραζιλία. Πρόκειται για τον Kleber Silva, που τρέχει την KDesign AG, γνωστή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δεν έμπλεξε στη διαμάχη Junior με Milano, αλλά φαντάστηκε το ιταλικό μοντέλο ως ξεσκέπαστο. Κάτι αντίστοιχο με το Volkswagen T-Roc Cabriolet αλλά με ιταλική φινέτσα.

Alfa Romeo Junior

Πρόκειται για μια εμπορική πρόταση που δεν έτυχε υψηλών πωλήσεων, αλλά ίσως οι Ιταλοί να τα κατάφερναν καλύτερα. Εσείς, τι λέτε; Πώς θα σας φαινόταν μια έκδοση της Alfa Romeo Junior με περισσότερο -μεσογειακό- αέρα στα μαλλιά σας;

 




Δημοσιεύτηκε ! 2024-04-20 10:27:03

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button